Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 67χρονου σχετικά με τη φονική πυρκαγιά
Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 67χρονου σχετικά με τη φονική πυρκαγιά

Ανανεώθηκε το διάταγμα κράτησης του 67χρονου σχετικά με τη φονική πυρκαγιά

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κι ενώ την Κυριακή στην Αίγυπτο παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος σε σχέση με τα τέσσερα θύματα της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 3 Ιουλίου από το χωριό Αρακαπάς και ξαπλώθηκε σε ορεινές περιοχές της Λεμεσού και Λάρνακας, χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού διέταξε την ανανέωση του διατάγματος κράτησης για άλλες οκτώ μέρες του 67χρονου που θεωρείται ύποπτος για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, έπειτα από σχετικό αίτημα της Αστυνομίας.

Η σύλληψη του 67χρονου, από τον Αρακαπά, έγινε κατορθωτή έπειτα από μαρτυρίες που προέκυψαν εναντίον του, σύμφωνα με τις οποίες η φωτιά ξεκίνησε από το χωράφι που διατηρεί εξαιτίας καψαλίσματος χόρτων. Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα εμπρησμού και πρόκλησης φωτιάς σε φυτείες, τα οποία, σύμφωνα με το νόμο, επισύρουν πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Ο 67χρονος εξακολουθεί να αρνείται εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, οι ανακριτές κατέχουν 6-7 περιστατικές μαρτυρίες που τον εμπλέκουν στην υπόθεση και έρχονται σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται.Οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με τα αίτια που προκάλεσαν την καταστροφική πυρκαγιά δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί, εξού και οι ανακριτές της υπόθεσης ζήτησαν και πέτυχαν από το δικαστήριο την ανανέωση του διατάγματος κράτησης του υπόπτου. Εκκρεμούν άλλες περίπου 100 καταθέσεις καθώς και οι εκθέσεις από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, την ΑΗΚ, την ΑΤΗΚ και από τις επαρχιακές διοικήσεις. Στο μεταξύ, οι σοροί των τεσσάρων άτυχων εργατών που κάηκαν ζωντανοί σε περιοχή της Οδού μεταφέρθηκαν μ’ έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, όπου την περασμένη Κυριακή έγιναν οι νεκρώσιμες ακολουθίες.

Όπως έγινε γνωστό, χιλιάδες άνθρωποι μαζεύτηκαν έξω από τον κεντρικό κοπτικό ναό του χωριού Νασερία, στην περιοχή Μίνια, για ν’ αποχαιρετήσουν τους τέσσερις αδικοχαμένους εργάτες. Την Κυπριακή Δημοκρατία εκπροσώπησε ο πρέσβης Όμηρος Μαυρομάτης, ενώ παρόντες ήταν ο κυβερνήτης της περιοχής εκ μέρους των αιγυπτιακών αρχών και Αιγύπτιοι βουλευτές.

Send this to a friend