Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Το αγγλικό «παραμύθι» συνεχίζεται…
Το αγγλικό «παραμύθι» συνεχίζεται…

Το αγγλικό «παραμύθι» συνεχίζεται…

Απέναντι στην χώρα που γέννησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η Αγγλία με ένα αυστηρό πέναλτι στην παράταση λύγισε την αντίσταση της γενναίας Δανίας (2-1) και ζει το δικό της παραμύθι.

Μέχρι τώρα όλα της είχαν πάει ευθεία. Η διαδρομή της ήταν άπταιστη, αλλά δεν είχε στροφές, ούτε εμπόδια. Δεν είχε δεχθεί γκολ, δεν είχε βρεθεί πίσω στο σκορ, δεν είχαν ζοριστεί, δεν είχαν φτάσει στα όρια τους. Ακόμα κι όταν ο Τόμας Μίλερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Πίκφορντ στον αγώα με την Γερμανία σημάδεψε άστοχα και δεν έστειλε την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Αυτή τη φορά ζορίστηκαν. Τα είδαν όλα. Τέντωσαν. Οι περισσότεροι περίμεναν έναν περίπατο απέναντι στην Δανία, ανάλογο με αυτόν απέναντι στην Ουκρανία. Μόνο που λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Εδώ οι παίκτες του Χιούλμαντ ξεπέρασαν το σοκ της κατάρρευσης του Κρίστιαν Έρικσεν, θα λάκιζαν σε ένα γεμάτο Γουέμπλεϊ στο σημαντικότερο ματς της ζωής τους;

Με ένα συμπαγές 5-4-1 όρθωσαν ένα τείχος απέναντι στην εστία τους και όσο περνούσε η ώρα έψαχναν την στιγμή τους. Την βρήκαν με το αριστοτεχνικό φάουλ του Ντάμσγκααρντ που έβαλε τέλος στο σερί απαραβίαστης εστίας του Πίκφορντ (30’, 0-1), όμως το προβάδισμα τους κράτησε μόλις εννιά λεπτά. Αν πήγαιναν στον ημίχρονο μπροστά στο σκορ, η ψυχολογική συνθήκη ίσως να ήταν εντελώς διαφορετική.

Η ικανότητα του Χάρι Κέιν να παίζει κι εκτός περιοχής έφερε γρήγορα το 1-1 και τα «λιοντάρια» βρήκαν την ανάσα που είχαν χάσει προς στιγμή.

Έμενε μία τελευταία αποστολή. Να νικήσουν τον Κάσπερ Σμάιχελ. Ο Δανός τερματοφύλακας έμοιαζε όμως με Κέρβερο. Κάθε φορά που χρειαζόταν όρθωνε το ανάστημα του, θαρρεί κανείς πως ήθελε να ξεπεράσει τα κατορθώματα του μπαμπά του. Σχεδόν μόνος του έστειλε την αποκαμωμένη από την κούραση Δανία ως τον τελικό.

Εκεί, η μάχη έμοιαζε άνιση. Ακόμα κι έτσι όμως μετά από ένα αυτογκόλ, χρειάστηκε και ένα πέναλτι για να λυγίσει η γενναία Δανία. Ο Μάκελι και το VAR έκριναν ως πέναλτι το σάντουιτς του Στέρλινγκ από τους Μέλε – Άντερσον και παρότι ο Σμάιχελ απέκρουσε και το πέναλτι του Κέιν, εκείνος πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την Αγγλία για πρώτη φορά σε τελικό Euro (2-1). Η Αγγλία ζει πια το δικό της παραμύθι, κι ελπίζει ότι θα έχει happy end στον τελικό της 11ης Ιουλίου απέναντι στην Ιταλία…

Send this to a friend