Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μαρτυρία Αιγύπτιου που εντόπισε πρώτος τους νεκρούς συμπατριώτες του (ΒΙΝΤΕΟ)
Μαρτυρία Αιγύπτιου που εντόπισε πρώτος τους νεκρούς συμπατριώτες του (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαρτυρία Αιγύπτιου που εντόπισε πρώτος τους νεκρούς συμπατριώτες του (ΒΙΝΤΕΟ)

«Είδαμε τον καπνό να προέρχεται από την περιοχή του Αρακαπά. Τρέξαμε για να δούμε, αλλά μόλις είδαμε τη φωτιά, σε λιγότερο από 30 λεπτά οι φλόγες περιβάλλουν το δικό μας χωριό Η ταχύτητα που εξαπλώθηκε η φωτιά ήταν πολύ γρήγορη με πολύ μεγάλες φλόγες», δήλωσε ο  Πάτερ Ανδρέας, ιερέας του χωριού Οδού στο Ρωσικό RT.

«Ξέρεις, προσωπικά έχω υποστεί μεγάλες απώλειες. Έχασα θερμοκήπια, αγροκτήματα γεμάτα με ντομάτες έτοιμες για συγκομιδή, θα παρήγαγα περίπου 150 κιβώτια ντομάτας την ημέρα και τώρα δεν έχω τίποτα να φάω. Είναι τόσο δύσκολο. Αλλά όταν ήρθε το πιο δύσκολο πράγμα, όταν ενημερωθήκαμε για τους εργαζόμενους που έλειπαν και αργότερα βρέθηκαν νεκροί, είπαμε ξεχάστε την υλικές απώλεις.

Επιπλέον ο Nicolis Ihab, Αιγύπτιος αγρότης είπε «Ήμουν αυτός που βρήκα τα τέσσερα πτώματα. Από το λόφο είδα το αυτοκίνητό τους, ήταν καπούτ (καταστράφηκε). Πήγα κάτω από το δρόμο για να ρίξω μια πιο προσεκτική ματιά, εγώ έλεγξα γύρω από το αυτοκίνητο αλλά δεν βρήκα κανέναν, οπότε ανέβηκα πάνω σε ένα βράχο, περίπου 50 (500;) μέτρα, και από εκεί είδα αυτά τα παιδιά να ξαπλώνουν στο έδαφος, μαύρα σαν άνθρακα. Καληνύχτα, καπούτ».

Δηλώσεις στο ρωσικό πρακτορείο έκανε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου και ο κοινοτάρχης της Οδού  Μενέλαος Φιλίππου.

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend