Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Συνολικά οκτώ Κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα
Συνολικά οκτώ Κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα

Συνολικά οκτώ Κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακα

Συνολικά οκτώ Κοινότητες εκκενώθηκαν λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου σε Λεμεσό και ορεινή Λάρνακας.

Σε δηλώσεις η Ολίβια Μιχαηλίδου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πολιτικής Άμυνας Λεμεσού, ανέφερε ότι «από το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερωθήκαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την εκδήλωση μεγάλης πυρκαγιάς στον Αρακαπά. Άμεσα αποστείλαμε τις δυνάμεις της επαρχίας Λεμεσού, για την ενίσχυση του έργου της κατάσβεσης» είπε και σημείωσε ότι «όπως φάνηκε η πυρκαγιά ήταν ανεξέλεγκτη γι’αυτό και θα έπρεπε άμεσα να εκκενωθεί η Κοινότητα Αρακαπά».

Πρόσθεσε ότι «στη συνέχεια διαφάνηκε ότι έπρεπε να γίνει εκκένωση και των γύρω Κοινοτήτων γι’ αυτό και οι δυνάμεις μας επικεντρώθηκαν στην εκκένωση άλλων επτά Κοινοτήτων. Η κατάσταση όμως ήταν τόσο δύσκολη που οδήγησε στο να κινητοποιηθούν δυνάμεις από όλες τις επαρχίες, ενώ ταυτόχρονα λειτούργησε και το τοπικό Κέντρο Ελέγχου σε συνδυασμό με το κινητό Κέντρο Ελέγχου Επιχειρήσεων».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Μιχαηλίδου είπε πως «η εκκένωση γινόταν από σπίτι σε σπίτι. Ήταν πράγματι πολύ δύσκολο γιατί δεν είναι εύκολο κάποιος να εγκαταλείψει το σπίτι του, το καταφύγιο του και την περιουσία του».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπήρχαν κάτοικοι που αρνήθηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους, η Ολίβια Μιχαηλίδου είπε «σίγουρα, διότι προτεραιότητα γι’  αυτούς ήταν να διαφυλάξουν την περιουσία τους. Όμως για μας – και κάνουμε έκκληση προς όλους – επειδή πάνω απ’ όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή, θα πρέπει, εφόσον δίνονται οδηγίες από τις αρμόδιες Υπηρεσίες να γίνεται εκκένωση, θα πρέπει να πάρουν τη δύσκολη απόφαση να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, να παίρνουν κλειδιά και να απομακρύνονται από τις οικίες τους που βρίσκονται σε κίνδυνο».

Όσον αφορά το θέμα των πληγέντων, ανέφερε πως «είμαστε σε επικοινωνία με όλους τους Κοινοτάρχες, προσφέρουμε φιλοξενία στα άτομα τα οποία χρειάζεται προσωρινά να είναι εκτός των οικιών τους καθώς και σίτιση. Είμαστε σε επιφυλακή αν χρειαστεί ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουμε και άλλες περιοχές και γενικότερα όποια άλλη βοήθεια χρειαστεί να δώσουμε στους κατοίκους, οι οποίοι αυτή τη στιγμή είναι στη δύσκολη θέση να είναι μακριά από το σπίτι τους».

Σε ερώτηση κατά πόσον υπάρχουν τραυματίες και άστεγοι η κα. Μιχαηλίδου απάντησε πως «μέχρι στιγμής ευτυχώς δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, δεν έχουμε κάποιους τραυματίες και ευχόμαστε να λήξει αυτή η υπόθεση χωρίς να έχουμε ανθρώπινες απώλειες».

Σε άλλη ερώτηση κατά πόσον θα εκκενωθεί και η Κοινότητα Φαρμακά, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή όχι. Είμαστε βέβαια σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί, τώρα δίνεται προτεραιότητα να γίνει κατάσβεση στις εστίες φωτιάς που υπάρχουν και ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε».

Send this to a friend