Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σε μαρασμό οι επιχειρήσεις των Λευκάρων
Σε μαρασμό οι επιχειρήσεις των Λευκάρων

Σε μαρασμό οι επιχειρήσεις των Λευκάρων

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες στο ορεινό θέρετρο των Λευκάρων, καθότι λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία, η επισκεψιμότητα στην πανέμορφη κωμόπολη, κυρίως από ξένους τουρίστες, έχει μειωθεί δραστικά.

Ο τζίρος των επιχειρήσεων έχει συρρικνωθεί σε μεγάλο βαθμό σε σύγκριση με προηγούμενα καλοκαίρια, προ κορωνοιού, με τους επαγγελματίες της περιοχής να βιώνουν εξαιρετικά δύσκολες εποχές, όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Οι χώροι σίτισης, τα καφεστιατόρια, τα αγροτουριστικά καταλύματα, τα καταστήματα τουριστικών ειδών (σουβενίρ, λευκαρίτικων κεντημάτων κτλ) και τα εστιατόρια στα Λεύκαρα δεν έχουν πια την κίνηση των προηγούμενων χρόνων, αφού ως γνωστό ο κορωνοιός έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές στην τουριστική βιομηχανία.

Και τα Λεύκαρα βασίζονται, κατά κύριο λόγο, στην επισκεψιμότητα ξένων τουριστών, αφού Κύπριοι περιηγητές καταφθάνουν την περιοχή μόνο κατά τα Σαββατοκύριακα.

«Θα έλεγα πως είμαστε ένα βήμα μπροστά και μισό βήμα πίσω, με την έννοια ότι είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα σε σχέση με την εποχή του lockdown, ωστόσο η επισκεψιμότητα παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το καλοκαίρι του 2019.

Το τελευταίο δίμηνο, όμως, ξεκίνησαν δειλά δειλά οι επισκέψεις τουριστών και αυτό είναι μια αισιόδοξη προοπτική, παρόλο που η ανασφάλεια εξακολουθεί να υφίσταται λόγω της εξέλιξης του κορωνοιού και της αύξησης των κρουσμάτων», σημείωσε ο κ. Σοφοκλέους.

Συνάντηση με πράκτορες

————————————    

Με στόχο να υπάρξουν προσεχώς οργανωμένες επισκέψεις τουριστών στα Λεύκαρα και σε τακτά χρονικά διαστήματα, ο δήμαρχος του ορεινού θερέτρου της επαρχίας Λάρνακας είχε πρόσφατα συναντήσεις με ξένους τουριστικούς πράκτορες, ενώ για σκοπούς αξιοποίησης και προβολής του υπερσύγχρονου συνεδριακού κέντρου που ολοκληρώθηκε πρόσφατα στα Λεύκαρα, ο κ. Σοφοκλέους είχε συναντήσεις με τον Υφυπουργό Τουρισμού καθώς και με τους Υπουργούς Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Ο Δήμος Λευκάρων επιδιώκει να αξιοποιήσει άμεσα το σημαντικό αυτό έργο υποδομής με την φιλοξενία συνεδρίων από το εξωτερικό, κάτι που θα ενισχύσει και την τοπική οικονομία.

Όπως μας είπε ο Σ. Σοφοκλέους, το πρώτο συνέδριο στα Λεύκαρα είναι προγραμματισμένο τον προσεχή Οκτώβριο.

Το «Αγορά»

—————–  

Το μεγάλο στοίχημα για τα Λεύκαρα είναι ν’ αποκτήσουν μόνιμο τουρισμό από το εξωτερικό για πολυήμερες διακοπές και όχι μόνο για μονοήμερες εκδρομές. Αυτό θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των έργων αναπαλαίωσης και την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Αγορά», που βρίσκεται στο κέντρο της κωμόπολης. Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Send this to a friend