Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έτοιμοι για κούπα οι απολαυστικοί Ιταλοί…
Έτοιμοι για κούπα οι απολαυστικοί Ιταλοί…

Έτοιμοι για κούπα οι απολαυστικοί Ιταλοί…

Μπαρέλα και Ινσίνιε απέκλεισαν τη Νο1 εθνική του παγκόσμιου ranking και η Ιταλία με το 2-1 επί του Βελγίου, πάει για έκτη φορά στα ημιτελικά του Euro, όπου θα αναζητήσει “εκδίκηση” από την Ισπανία.

Εκανε την καλύτερη φάση ομίλων της ever σε μεγάλη διοργάνωση. Εγινε η viral ομάδα στο ξεκίνημα του Euro 2020 και από εκεί που δεν την περίμενε κανείς, η Ιταλία θα παίξει στα ημιτελικά.

Εκεί θα βρεθεί για έκτη φορά στην ιστορία της και το κατάφερε χάρη στο 2-1 επί του Βελγίου, το οποίο από τη Νο1 θέση του παγκόσμιου ranking, ήταν από τα σημαντικά φαβορί του τουρνουά. Η Σκουάντρα Ατζούρα πήρε μία πανάξια πρόκριση και πάει την ερχόμενη Τρίτη στο “Γουέμπλεϊ για να διεκδικήσει μία θέση στον τελικό.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι μπήκε με διάθεση να παίξει εκείνη, ενώ οι Βέλγοι αποφασισμένοι να μαζευτούν πίσω και να δουν πώς θα τους πάει το παιχνίδι. Μάλιστα, κόντρα στη ροή του ματς, ήταν δική τους η πρώτη καλή στιγμή, με τον Ντοναρούμα να νικάει εντυπωσιακά (22′) τον Ντε Μπρόινε. Ο ηγέτης των Κόκκινων Διαβόλων δεν είχε ξεκινήσει καλά, ίσως επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του. Οπότε, δεν έτρεχε γρήγορα τις αντεπιθέσεις της ομάδας του.

Διπλό χτύπημα με γκολάρες
Και λίγα λεπτά αργότερα (31′) ήρθε το γκολ από την άλλη πλευρά. Ο Βεράτι έκλεψε και ξεκίνησε τη φάση, την οποία ολοκλήρωσε με υπέροχο τρόπο ο Μπαρέλα για το 1-0. Το καλύτερο του αγώνα όμως το σέρβιρε ο Ινσίνιε. Στο 44′ αφού άδειασε έναν αντίπαλο, έστειλε στην απέναντι γωνία ένα συστημένο τρελό curler. Ολα πλέον έδειχναν ξεκάθαρα Ιταλία.

Ωστόσο, η λάθος εκτίμηση του Ντι Λορέντσο (45’+2′) έφερε ένα αχρείαστο πέναλτι στον Ντοκού. Ο Λουκάκου ευστόχησε και οι Βέλγοι ξαναμπήκαν στο κόλπο της πρόκρισης. Στην καλύτερή τους στιγμή άγγιξαν την ισοφάριση και δεν έφτασαν εκεί για λίγα εκατοστά, καθώς ο Σπινατσόλα έσωσε πριν τη γραμμή το πλασέ του Λουκάκου.

Για την “εκδίκηση” με τους Ισπανούς
Οσο και να το πάλεψαν στη συνέχεια οι Βέλγοι, δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν απειλητική κατάσταση. Οι Ιταλοί κλείστηκαν ολοκληρωτικά πίσω, δεν έφαγαν καν φάση και τώρα μπορούν βάσιμα να ονειρεύονται ακόμα και την μεγάλη κούπα. Αυτή που δεν έχουν πάρει από το μακρινό 1968. Στον τελικό έχουν πάει εκτός από τότε, ακόμα δύο χαμένες φορές. Για να φτάσουν όμως εκεί, πρέπει να περάσουν από την Ισπανία. Εκείνη δηλαδή που τους νίκησε 4-0 στον τελικό του 2012 και τους απέκλεισε στα πέναλτι στα προημιτελικά του 2008. Ισως ήρθε η ώρα της “εκδίκησης”…

* Πρώτη φορά ever σε ματς Euro που σκοράρουν δύο παίκτες της Ιντερ (Μπαρέλα, Λουκάκου) και από τη Serie A έχουν μπει συνολικά 31 γκολ!

* Πολύ αρνητικό για την Ιταλία ο τραυματισμός του εξαιρετικού Σπινατσόλα, ο οποίος αποχώρησε με κλάματα!

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντερβαϊρελντ, Βερμάλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Τίλεμανς (69′ Μέρτενς), Μενιέ (69′ Τσαντλί), Τ. Αζάρ, Ντοκού, Ντε Μπρόινε, Λουκάκου

Ιταλία (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Ντοναρούμα, Κιελίνι, Μπονούτσι, Σπινατσόλα (79′ Εμερσον), Ντι Λορέντσο, Ζορζίνιο, Βεράτι (74′ Κριστάντε), Μπαρέλα, Κιέζα (90′ Τολόι), Ινσίνιε (79′ Μπεράρντι), Ιμπόμπιλε (74′ Μπελότι).

Send this to a friend