Home ΛΑΡΝΑΚΑ Επιχειρήσεις διάσωσης για απεγκλωβισμό ατόμων σε διάφορες κοινότητες
Επιχειρήσεις διάσωσης για απεγκλωβισμό ατόμων σε διάφορες κοινότητες

Επιχειρήσεις διάσωσης για απεγκλωβισμό ατόμων σε διάφορες κοινότητες

Και ενώ συνεχίζει να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε σε κοινότητες της Ορεινής Λεμεσού, οι δυνάμεις πυρόσβεσης έχουν στήσει επιχειρήσεις διάσωσης σε διάφορες περιοχές.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντρέας Κεττής, είπε πως αυτή τη στιγμή γίνεται επιχείρηση διάσωσης στην Ορά, για να σημειώσει ότι «υπάρχουν άτομα που εγκλωβίστηκαν στην συγκεκριμένη κοινότητα”.

Επίσης, είπε πως στην κοινότητα της Οδούς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που στάλθηκαν από την Λάρνακα μπόρεσαν να φτάσουν μέχρι ένα σημείο, αλλά δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν, σημειώνοντας πως Πυροσβεστική Υπηρεσία έστειλε 7 συνολικά πυροσβεστικά οχήματα από τη Λευκωσία στο σημείο, ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν από την Επαρχία Λευκωσίας.

«Επιχειρήσεις διάσωσης γίνονται παντού. Κάποια χωριά έχουν εκκενωθεί με την βοήθεια της αστυνομίας και της πολιτικής άμυνας και οι κάτοικοι έχουν μεταφερθεί σε ασφαλείς χώρους. Αλλά υπάρχουν κάποια χωριά, στα οποία υπάρχουν δυνητικοί κίνδυνοι και εκεί εργαζόμαστε», είπε ο Αντρέας Κεττής.

Τιτάνιες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της νύχτας

Απαντώντας σε ερώτηση τι σημαίνει για την εξέλιξη της πυρκαγιάς το γεγονός ότι τα πτητικά μέσα δεν μπορούν να επιχειρήσουν το βράδυ, ο κ. Κεττής είπε πως «αυτό σημαίνει πως θα γίνουν τιτάνιες προσπάθειες κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή».

«Θα επιχειρούμε», είπε, «καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας και ελπίζουμε να μας βοηθήσει και ο άνεμος  ούτως ώστε να μπορέσουμε όσο το δυνατό καλύτερα να οριοθετήσουμε την πυρκαγιά”.

Εξέφρασε την ευχή πως με το πρώτο φως και όταν θα τεθούν σε ισχύ τα εναέρια μέσα και της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξωτερική βοήθεια να υπάρξει μια κατάληξη καλή.

Send this to a friend