Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση σεφτιαλιών και ρολού κοτόπουλο από την αγορά λόγω σαλμονέλας
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση σεφτιαλιών και ρολού κοτόπουλο από την αγορά λόγω σαλμονέλας

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανάκληση σεφτιαλιών και ρολού κοτόπουλο από την αγορά λόγω σαλμονέλας

Ανακαλούνται από την αγορά τρόφιμα λόγω εντοπισμού του μικροβίου της σαλμονέλας.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείο Υγείας αναφέρεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες , στο πλαίσιο των επίσημων ελέγχων που διεξάγουν στην αγορά, έχουν προβεί σε δειγματοληψία των πιο κάτω προϊόντων, στα οποία, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, ανιχνεύθηκε το μικρόβιο της σαλμονέλας:

Το πρώτο προϊόν είναι ρολό κοτόπουλο με την εμπορική ονομασία «Paradisiotis Παράδοση στη νοστιμιά». Είναι βαθείας κατάψυξης και πωλείται ανάλογα με το βάρος της συσκευασίας. Η χρονική ένδειξη για ανάλωση είναι πριν τις 21.10.22, ενώ
έχει καταψυχθεί στις 26.04.21. Ο αριθμός παρτίδας είναι 210424 και ο γραμμικός κωδικός. 2802050014468. Παράγεται και συσκευάζεται από την PARADISIOTIS LTD / CY CY P 234 ΕΚ σε πλαστική διάφανη συσκευασία.

Το δεύτερο προϊόν είναι χοιρινή σιεφταλία, προϊόν βαθείας κατάψυξης, με την εμπορική επωνυμία «Κιτρομηλίδη» και καθαρό βάρος 700g. Η χρονική ένδειξη για ανάλωση είναι πριν από τις 10/04/2022. Ο γραμμικός κωδικός είναι 5290167001063 και παρασκευάζεται και συσκευάζεται για την εταιρεία Αλλαντικά Ι. Κιτρομηλίδης ΛΤΔ, με αριθμό λειτουργίας: CY CY R 09 ΕΚ σε δισκάκι, κλειστό αεροστεγώς, με διαφανές πλαστικό.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες έχουν ήδη ενημερώσει τις εταιρείες που παρασκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρση όλων των ποσοτήτων των συγκεκριμένων παρτίδων.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν την κατανάλωσή τους και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες συνεργάζονται με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για περαιτέρω διερεύνηση του θέματος.

Send this to a friend