Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ξεκίνησε η Δ΄ φάση επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα
Ξεκίνησε η Δ΄ φάση επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα

Ξεκίνησε η Δ΄ φάση επαλείψεων δρόμων στη Λάρνακα

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Η κακή κατάσταση του οδικού δικτύου λόγω των εργασιών της Β’ φάσης του αποχετευτικού συστήματος, αλλά κι εξαιτίας του γεγονότος ότι για πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει οι αναγκαίες συντηρήσεις στους δρόμους, εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει ν’ αντιμετωπίσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας.

Βάση των υπολογισμών της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λάρνακας, για την οριστική επίλυση του προβλήματος απαιτούνταν πέραν των 12 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που θεωρείται υπέρογκο για τα οικονομικά δεδομένα του δήμου.

Παρόλα αυτά, ο Δήμος Λάρνακας σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως έχει θέσει το συγκεκριμένο θέμα στις κύριες προτεραιότητες του κι έπειτα από στοχευμένες ενέργειες, μέσα από τον προϋπολογισμό του δήμου και μ’ επιπλέον οικονομική βοήθεια από το κράτος και πιέσεις προς το Τμήμα Δημοσίων Έργων, τα τελευταία χρόνια κατάφερε να δαπανηθούν πέραν των πέντε εκατομμυρίων για την επιδιόρθωση του οδικού δικτύου.

Χθες (22/6), ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε την έναρξη της Δ΄ φάσης επαλείψεων του οδικού δικτύου. Σε αυτή την φάση θα επιδιορθωθούν δρόμοι στις ενορίες Αγίου Ιωάννη, Χρυσοπολίτισσας και Προδρόμου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του λιμανιού και πίσω από το ξενοδοχείο Radisson Blu.

Το κόστος αυτής της φάσης υπολογίζεται να ανέλθει στο 600 χιλιάδες ευρώ, ποσό που εντάσσεται στον προϋπολογισμό του δήμου.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι κατά την τρέχουσα περίοδο γίνονται επαλείψεις για επιδιόρθωση των λακκούβων στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων, στους οποίους η διακίνηση, τόσο των πεζών, όσο και των αυτοκινήτων μέχρι τώρα γινόταν με σχετική δυσκολία.

«Ο Δήμος Λάρνακας ζητά την κατανόηση των δημοτών, των οποίων το οδικό σύστημα στις περιοχές τους χρήζει επιδιόρθωσης, αλλά λόγω του υψηλού κόστους ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό.

Γίνεται  προγραμματισμός και σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη φάση επαλείψεων, με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκταση», σημειώνεται.

Send this to a friend