Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Βωνιάτης: Στα πρόθυρα τέταρτου κύματος – Ίσως χρειαστεί λήψη μέτρων (βίντεο)
Δρ. Βωνιάτης: Στα πρόθυρα τέταρτου κύματος – Ίσως χρειαστεί λήψη μέτρων (βίντεο)

Δρ. Βωνιάτης: Στα πρόθυρα τέταρτου κύματος – Ίσως χρειαστεί λήψη μέτρων (βίντεο)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο επιδημιολόγος Δρ. Μιχάλης Βωνιάτης, ο οποίος μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και για την ινδική μετάλλαξη.

Αρχικά ανέφερε ότι πρέπει να ανησυχούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. «Υπάρχει αύξηση κρουσμάτων και αν περάσουμε τα 200 τότε θα βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός τέταρτου κύματος». Πρόσθεσε ότι αν συνεχίσουν αυτοί οι αριθμοί τότε «δεν θα έχουμε το καλοκαίρι που θέλουμε και ίσως να χρειαστεί λήψη μέτρων».

Εξήγησε ότι αν εκτοξευθούν και άλλο τα κρούσματα ίσως σύντομα να μην ισχύουν οι χαλαρώσεις που γνωρίζουμε. Εξήγησε ότι μπορεί να υπάρξουν και επιπτώσεις στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και στην άφιξη των τουριστών.

Παράλληλα εξήγησε ότι η ινδική μετάλλαξη προσβάλλει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπληρώνοντας ότι η χώρα δεν κατόρθωσε να μηδενίσει τα κρούσματα της όπως πέρσι.

Στη συνέχεια μίλησε και για τους νεαρούς που δεν πηγαίνουν να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας ότι υπάρχει η εντύπωση ότι η πανδημία έχει εξαφανιστεί. «Υπάρχει πλήρης χαλάρωση, δεν τηρούνται τα μέτρα και θεωρούν ότι με ένα rapid τεστ όλα είναι εντάξει». Συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει πισωγύρισμα αν δεν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις το 80% του πληθυσμού.

Στη συνέχεια σχολίασε και την κάθοδο Ρώσων τουριστών την ίδια που η Ρωσία βρίσκεται στον κλοιό της ινδικής μετάλλαξης. «Θα έπρεπε να έχουμε πιο αυστηρές προδιαγραφές και για τους εμβολιασμένους».

Τέλος ο Δρ. Βωνιάτης ανέφερε ότι είναι δύσκολο το μάζεμα των κρουσμάτων σε διψήφιο αριθμό, καθώς δεν το επιτρέπει η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή:Sigmalive

 

Send this to a friend