Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Ακόμη ένα έργο, το οποίο περιλαμβάνει αγωγούς του δικτύου λυμάτων, μήκους 13 χιλιομέτρων, ολοκληρώθηκε, όπως ανακοίνωσε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το Συμβόλαιο C21A, συνολικής αξίας €3.387.000.
Το έργο ολοκληρώθηκε χωρίς καθυστέρηση, επιλύοντας ολιστικά το μακροχρόνιο πρόβλημα οχληρίας που παρατηρείται στην περιοχή λόγω των υπερχειλίσεων των λυμάτων στην περιοχή Βεργίνας, στη Λάρνακα.

Συγκεκριμένα, η περιοχή συνορεύει με τα όρια του Δήμου Λάρνακας στα ανατολικά και νότια, τη Βιομηχανική Ζώνη Λάρνακας και τμήμα του Δήμου Αραδίππου στα βόρεια και την ανοιχτή χώρα και τη γεωργική γη του Δήμου Αραδίππου στα δυτικά.

 

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε την έναρξη της Δ΄ φάσης επαλείψεων του οδικού δικτύου. Σε αυτή την φάση θα επιδιορθωθούν δρόμοι στις ενορίες Αγίου Ιωάννη, Χρυσοπολίτισσας και Προδρόμου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του λιμανιού και πίσω από το ξενοδοχείο Radisson Blu.

Το κόστος αυτής της φάσης υπολογίζεται να ανέλθει στο 600 χιλιάδες ευρώ, ποσό που εντάσσεται στον προϋπολογισμό του δήμου. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι κατά την τρέχουσα περίοδο γίνονται επαλείψεις για επιδιόρθωση των λακκούβων στο οδόστρωμα αρκετών δρόμων, στους οποίους η διακίνηση, τόσο των πεζών, όσο και των αυτοκινήτων μέχρι τώρα γινόταν με σχετική δυσκολία.

«Ο Δήμος Λάρνακας ζητά την κατανόηση των δημοτών, των οποίων το οδικό σύστημα στις περιοχές τους χρήζει επιδιόρθωσης, αλλά λόγω του υψηλού κόστους ακόμα δεν έχει γίνει κατορθωτό. Γίνεται  προγραμματισμός και σύντομα θα ξεκινήσει η επόμενη φάση επαλείψεων, με σκοπό να καλύψει όσο το δυνατό μεγαλύτερη έκταση».

 

Send this to a friend