Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δρ. Βωνιάτης: «Εύκολο να μεταδοθεί ο ιός σε νεαρές ηλικίες – Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού»
Δρ. Βωνιάτης: «Εύκολο να μεταδοθεί ο ιός σε νεαρές ηλικίες – Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού»

Δρ. Βωνιάτης: «Εύκολο να μεταδοθεί ο ιός σε νεαρές ηλικίες – Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού»

Μικρή άνοδο στα κρούσματα σημείωσε χθες η Κύπρος, με τον αριθμό να είναι τριψήφιο μετά από αρκετές ημέρες.

 

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε ο δρ Μιχάλης Βωνιάτης, τόσο για τον εμβολιασμό όσο και για τον φόβο της ινδικής μετάλλαξης, που σαρώνει αυτή τη στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρωσία.

Αρχικά ανέφερε τα εξής: «Τα πράγματα μπορεί να ξεφύγουν ανά-πάσα στιγμή και ο λόγος είναι απλός. Υπάρχουν ακόμη πολλοί συμπολίτες μας, κυρίως μικρής ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα».

Συνέχισε λέγοντας πως είναι δυνατόν να δούμε και ένα μικρό κύμα του κορωνοιού ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι. «Το βλέπουμε να συμβαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Ρωσία».

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς είπε: «Τα ποσοστά των εμβολιασμένων κάτω των 30 ετών είναι χαμηλά και με τα μετρά χαλάρωσης σ ’αυτά τα άτομα, που είναι και οι πιο δραστήριοι, είναι εύκολο να μεταδοθεί ο ιός ανάμεσα τους».

«Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι αν δεν εμβολιαστούμε δεν θα απαλλαγούμε από τον κορωνοιό» είπε.

Στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος το Φθινόπωρο ανέφερε τα εξής: «Ένα νέο κύμα μπορεί να μην είναι του μεγέθους που είχαμε τον περασμένο Οκτώβρη – Νοέμβρη αλλά θα είναι ένα κύμα που θα προσβάλει τους μη εμβολιασμένους».

Κλείνοντας διευκρίνισε τα εξής: «Έχουμε ανοίξει τα σύνορα μας, λαμβάνουμε τουρίστες από Ηνωμένο Βασίλειο και Ρωσία και αυτές οι δύο χώρες έχουν μια τεράστια έξαρση της ινδικής μετάλλαξης.  Άρα ασχέτως αν λαμβάνουμε τα μέτρα μας πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί τι θα συμβεί αν δεν τηρούμε όλοι τα μέτρα προστασίας».

 

Πηγή: Sigmalive

 

Send this to a friend