Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Συμμετοχή του Δήμου Αθηένου, στο Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού», στο Φεστιβάλ Πόλεων Urbact
Συμμετοχή του Δήμου Αθηένου, στο Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού», στο Φεστιβάλ Πόλεων Urbact

Συμμετοχή του Δήμου Αθηένου, στο Δίκτυο «Πόλεις Εθελοντισμού», στο Φεστιβάλ Πόλεων Urbact

Πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά το Φεστιβάλ Πόλεων URBACT (URBACT City Festival). Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT και έδωσε την ευκαιρία στις πάνω από 150 ευρωπαϊκές πόλεις των 23 Δικτύων Μεταφοράς Καλών Πρακτικών να παρουσιάσουν τον αντίκτυπο που είχαν οι δράσεις τους, μετά από τρία χρόνια πειραματισμού, ανταλλαγής και εκμάθησης.

Συζητήθηκαν επίσης ποικίλα θέματα που αφορούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ευρωπαϊκές πόλεις και η συνέχεια του προγράμματος URBACT στη νέα Προγραμματική Περίοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Δήμος Αθηένου, ως Επικεφαλής Εταίρος του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού», συμμετείχε ενεργά στο Φεστιβάλ. Συγκεκριμένα, το Δίκτυο είχε το δικό του περίπτερο καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, το οποίο οι συμμετέχοντες μπορούσαν να επισκεφθούν και να ενημερωθούν για τις δράσεις του Δικτύου και τη δυνατότητα εφαρμογής του μοντέλου της Καλής Πρακτικής στην πόλης τους.

Στο περίπτερο διοργανώθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Volunteering Cities: A powerful model for EU cities», ενώ η πόλη Altea της Ισπανίας εκπροσώπησε το Δίκτυο στη συζήτηση «Volunteering in cities: Offloading responsibilities or building resilience?». Επιπλέον, ο Δήμαρχος Αθηένου έδωσε σύντομη συνέντευξη στα πλαίσια του εορταστικού μέρους «Let’s celebrate cities!», όπου αναφέρθηκε στη μεγάλη επιτυχία του Δήμου με την υλοποίηση του υφιστάμενου Δικτύου Μεταφοράς της Καλής Πρακτικής του, καθώς και για την έγκριση του νέου Δικτύου στο δεύτερο κύμα Δικτύων Μεταφοράς με σκοπό την περαιτέρω μεταφορά της Καλής Πρακτικής της Αθηένου για τον Εθελοντισμό σε τέσσερις νέες Ευρωπαϊκές πόλεις για περίοδο 18 μηνών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκε η νέα έκδοση του προγράμματος URBACT «Good Practice Transfer – Why not in my City?», διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του προγράμματος, όπου συγκεντρώνονται ιστορίες μεταφοράς της Καλής Πρακτικής από εταίρους όλων των Δικτύων, μεταξύ των οποίων και η πόλη Pregrada του Δικτύου «Πόλεις Εθελοντισμού».

Το Φεστιβάλ έκλεισε με προοπτική προς το μέλλον, με την παρουσίαση του προγράμματος URBACT IV για την προγραμματική περίοδο 2021-2027 και στόχο τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

 

Send this to a friend