Home ΛΑΡΝΑΚΑ Να «σπρώξουν» για τις Γ΄ και Δ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας
Να «σπρώξουν» για τις Γ΄ και Δ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

Να «σπρώξουν» για τις Γ΄ και Δ΄ φάση του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τη βοήθεια και συνδρομή των νεοεκλεγέντων βουλευτών Λάρνακας ώστε να προχωρήσουν, επιτέλους, οι διεργασίες που απαιτούνται για έναρξη των κατασκευαστικών έργων της Γ΄ φάσης του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, ζήτησε το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας στο περιθώριο πρόσφατης συνάντησης, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα του τουρισμού.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό οδικό έργο που έχει απόλυτη ανάγκη η τουριστική περιοχή του δρόμου Δεκέλειας, το οποίο εκκρεμεί αδικαιολόγητα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κι ενώ έχουν ολοκληρωθεί, προ πολλών ετών, η πρώτη και η δεύτερη φάση του έργου.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΑΠ Λάρνακας παρέθεσε υπόμνημα με τα κυριότερα έργα υποδομής που εκκρεμούν στην περιφέρεια της Λάρνακας, η υλοποίηση των οποίων θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα, καθότι επηρεάζουν τον τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Εκτός από την Γ΄ και την Δ΄ φάση ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, οι οποίες καλύπτουν τις τουριστικές περιοχές Ορόκλινης και Πύλας, όπου λειτουργούν τα πολυτελή ξενοδοχεία της περιοχής, ενώπιον των νεοεκλεγέντων βουλευτών τέθηκε και το αίτημα για δημιουργία παραλιακού πεζόδρομου στην περιοχή της Πύλας.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκαν θέματα που επηρεάζουν την εικόνα της Λάρνακας ως τουριστικός προορισμός, όπως είναι το χρόνιο πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων κτηρίων σε τουριστικές περιοχές, στην πρώην τουρκοκυπριακή συνοικία (γειτονιά καλλιτεχνών) και τα αναξιοποίητα τουρκοκυπριακά τεμάχια στο κέντρο της πόλης.

Συζητήθηκε, επίσης, το σοβαρό πρόβλημα οπτικής ρύπανσης που αμαυρώνει την εικόνα όχι μόνο της Λάρνακας, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου γενικότερα. Στα πλαίσια της συνάντησης υποβλήθηκαν εισηγήσεις για θέματα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, όπως είναι η παράνομη αλιεία σε θαλάσσιες προστατευόμενες περιοχές, γεγονός που, όπως λέχθηκε, εμποδίζει την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης πληροφόρησε τους βουλευτές για τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί αυτό το διάστημα στην τουριστική βιομηχανία της επαρχίας λόγω της πανδημίας, ενώ έγινε λεπτομερής ενημέρωση για το έργο και τις δράσεις της εταιρείας.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι μόνο μέσα από κοινή γραμμή και συνεννόηση μπορούν να προωθηθούν τα θέματα της πόλης κι επαρχίας, εκφράζοντας την προθυμία να συνεργαστούν στενά με την ΕΤΑΠ και τους υπόλοιπους φορείς για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο οι προοπτικές της Λάρνακας.

 

Send this to a friend