Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Η ημερομηνία λήξης σώζει το περιβάλλον
Η ημερομηνία λήξης σώζει το περιβάλλον

Η ημερομηνία λήξης σώζει το περιβάλλον

Το σωστό ψώνισμα ενός νοικοκυριού προϋποθέτει λίστα αγορών. Όταν έχουμε καταγράψει τις αγορές που χρειάζεται να κάνουμε, δεν θα επηρεαστούμε, ούτε από τις προσφορές που θα δούμε στην υπεραγορά, αλλά ούτε και από άλλα τρόφιμα που ενδεχομένως να μας προκαλέσουν για αγορά και αργότερα θα καταλήξουν στα σκουπίδια.

Η προστασία του περιβάλλοντος μας είναι υψίστης σημασίας, αλλά και η σωστή διαχείριση των οικονομικών μας είναι εξίσου σημαντική.

Όλοι μας το έχουμε περάσει: πάμε να καθαρίσουμε το ψυγείο μας και βρίσκουμε ένα πλαστικό δοχείο, με το αγαπημένο μας φαγητό που το είχαμε ξεχάσει και τώρα έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του. Το ίδιο ισχύει και με τα ντουλάπια μας.

Ο όρος «ημερομηνία λήξης»/ «best before» προϋποθέτει πως καταναλώνουμε το φαγητό μόνο όταν είναι απόλυτα βέβαιο ότι είναι ασφαλής.

Σωστό διάβασμα ημερομηνιών λήξης (used by vs best before)

Όταν ψωνίζουμε είναι εξαιρετικά σημαντικό πάντα να διαβάζουμε τις ημερομηνίες λήξης για να γνωρίζουμε πόσο χρόνο έχουμε να τα καταναλώσουμε. Επίσης κοιτάμε το ίδιο προσεκτικά και τα προϊόντα που είναι σε προσφορά. Επίσης ελλοχεύει ο κίνδυνος να λήγουν νωρίς εξού και έχουν τοποθετηθεί σε προσφορά.

Το καλύτερο είναι να συγυρίζουμε τα ντουλάπια της κουζίνας μας και τους αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων μας, ανάλογα με τις ημερομηνίες λήξης.

Πιο μπροστά τοποθετούμε αυτά που θα λήξουν νωρίτερα για να τα βλέπουμε και να τα καταναλώσουμε νωρίτερα από τα άλλα που θα μπουν πιο πίσω και έχουν περισσότερο χρόνο ζωής.

Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε τα απόβλητα μας, προστατεύουμε  το περιβάλλον μας και εξοικονομούμε χρήματα.

Send this to a friend