Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ «Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα-Προβληματίζει το στέλεχος Δέλτα» (ΒΙΝΤΕΟ)
«Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα-Προβληματίζει το στέλεχος Δέλτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αυξάνονται σταδιακά τα κρούσματα-Προβληματίζει το στέλεχος Δέλτα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, η οποία μίλησε για την αύξηση των κρουσμάτων.

Αρχικά ανέφερε ότι αυτό που ανησυχεί είναι η επικράτηση του στελέχους Δέλτα στην Ευρώπη. «Μας προβληματίζει καθώς υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων». Πρόσθεσε ότι η αποτροπή της διασποράς των κρουσμάτων θα έρθει μέσα από την εμβολιαστική κάλυψη.

Εξήγησε ότι η αύξηση των κρουσμάτων είναι αναμενόμενη καθώς η χώρα διανύει περίοδο χαλαρώσεων, ενώ ο κόσμος έχει κουραστεί. «Το βασικό όπλο είναι η ανόσια και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε και να το υποστηρίξουμε».

Διευκρίνισε ότι είναι νωρίς για να γίνει συσχέτιση της γεωγραφικής κατανομής των κρουσμάτων σχετικά με τις παραλίες, προσθέτοντας όμως ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχει έντονη δραστηριότητα.

Στη συνέχεια μίλησε και για τον εμβολιασμό των παιδιών, τονίζοντας ότι είναι ένα ζήτημα που απασχολεί όλη την παγκόσμια κοινότητα. «Πρέπει να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα, αλλά και η ασφάλεια». Συμπλήρωσε ότι υπάρχουν σινιάλα για μετάδοση του μεταλλαγμένου ιού σε νεαρότερες ηλικίες. «Ίσως να χρειαστεί κατηγοριοποίηση ηλικιακών ομάδων, αλλά και για τα παιδία με υποκείμενα νοσήματα».

Επιπλέον η Δρ. Πανά αναφέρθηκε και στις μάσκες, εξηγώντας ότι χρειάζεται αξιολόγηση σχετικά με τη μη χρήση της μάσκας. «Να δούμε το ποσοστό ανοσίας που θα μας επιτρέψει κάτι τέτοιο, και τους χώρους που μπορούμε να το κάνουμε».

Δείτε το βίντεο:

Send this to a friend