Home ΛΑΡΝΑΚΑ Πληρότητες 15% στα ξενοδοχεία της Λάρνακας
Πληρότητες 15% στα ξενοδοχεία της Λάρνακας

Πληρότητες 15% στα ξενοδοχεία της Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν ξεπερνούν το 15% οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας αυτή την περίοδο, την ίδια ώρα που η παράταση, εκ μέρους της βρετανικής κυβέρνησης, των περιοριστικών μέτρων για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, δημιουργεί δυσοίωνες προοπτικές για αύξηση του τουριστικού ρεύματος κατά τον Ιούλιο.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Λάρνακας Ιωάννα Φλωρεντιάδου δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι έχουν επαναλειτουργήσει σχεδόν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες εντός της πόλης και στις τουριστικές περιοχές, αλλά οι πληρότητές τους παραμένουν μειωμένες, αφού μόνο η ρωσική αγορά σώζει κάπως την κατάσταση.

Όπως είπε η κ.Φλωρεντιάδου, η πλειοψηφία των ξένων επισκεπτών που φιλοξενούνται αυτή την εποχή στη Λάρνακα προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ρωσίας, ενώ πολύ λίγοι είναι οι τουρίστες από το γειτονικό Ισραήλ και από άλλες ευρωπαικές χώρες. «Σχεδόν στο σύνολό της η ξενοδοχειακή βιομηχανία της πόλης μας έχει επαναλειτουργήσει, αλλά με πολύ χαμηλές πληρότητες. Δυστυχώς, τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τη Βρετανία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το νησί μας. Η παράταση των περιοριστικών μέτρων για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες σημαίνει πως σαν Κύπρος δεν πρόκειται να έχουμε μαζικές αφίξεις Βρετανών τουριστών ούτε τον Ιούλιο, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία του τόπου μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως η υφιστάμενη κατάσταση, με τις χαμηλές πληρότητες, θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιουλίου», σημείωσε η πρόεδρος των ξενοδόχων Λάρνακας.

Send this to a friend