Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Δυο άγνωστα πρόσωπα εισέβαλαν στην οικία 77χρονης στην ΑΗΚ Δεκέλειας σπάζοντας το παράθυρο του σαλονιού και στη συνέχεια την μεσόπορτα, όπου ακινητοποίησαν την γυναίκα κρατώντας την από τα χέρια και κλείνοντας της το στόμα.  Με αποτέλεσμα να την κλέψουν τα χρυσαφικά που φορούσε αξίας 2.400 ευρώ.

Οι δυο δράστες δεν φορούσαν κουκούλα, αλλά μαύρα ρούχα, ήταν γυμνασμένοι με κοντά μαλλιά και μιλούσαν κυπριακά με τις ηλικίες τους να είναι από 25 μέχρι 35χρονων.

 

Οι νέοι ιδιοκτήτες του εγκαταλελειμμένου και λεηλατημένου ξενοδοχείου Μπο Ριβάζ, στην παραλία της Πύλας, έχουν υποβάλει αίτηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας για εξασφάλιση άδειας κατεδάφισης και προγραμματίζουν μελλοντικά ν’ ανεγείρουν καινούργια, πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στην ίδια τοποθεσία.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως η τουριστική περιοχή της κοινότητας θ’ απαλλαγεί από… ένα έκτρωμα που «κοσμούσε» την παραλία εδώ και πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί, ότι το Μπο Ριβάζ παραμένει εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κτηριακή κατάσταση από το 2007.

Παράλληλα, οι νέοι ιδιοκτήτες του βρίσκονται σε συζητήσεις με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για τον τελικό σχεδιασμό του νέου ξενοδοχείου που σκοπεύουν ν’ ανεγείρουν.

 

Υπογράφηκε η Σύμβαση για κατασκευή νέου Δημοτικού Πάρκου στον Δήμο Αραδίππου. Το σχετικό πάρκο το οποίο θα κατασκευασθεί στο πλαίσιο του εξωραϊσμού των χώρων πρασίνου και της δημιουργίας παιδότοπων, θα εξοπλισθεί με σύγχρονα παιχνίδια για τη ψυχαγωγία παιδιών.

Σημειώνεται επίσης ότι στο πάρκο θα τοποθετηθούν παιχνίδια για όλες τις ηλικίες παιδιών, αλλά και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ικανότητες, τα οποία θα πληρούν τις σχετικές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

 

Η Τοπική Αγορά Παραγωγών Λάρνακας στον Άγιο Θεόδωρο, αναστέλλει τη λειτουργία της για το καλοκαίρι και η οποία αναμένεται να επαναλειτουργήσει αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Αγορά υποδέχθηκε για πρώτη φορά τους επισκέπτες της τον περασμένο Μάρτιο και προτιμήθηκε για τα φρέσκα τοπικά προϊόντα που καλλιεργήθηκαν και πωλήθηκαν από τους παραγωγούς της επαρχίας.

Η αγορά θα επαναλειτουργήσει την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, όπως και κάθε επόμενη Κυριακή.

Send this to a friend