Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για αιμοκάθαρση…
Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για αιμοκάθαρση…

Στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για αιμοκάθαρση…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αυτή τη φορά οι αιμοκαθαρόμενοι της ελεύθερης Αμμοχώστου δεν πρόκειται να απέχουν από τις θεραπείες τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πάμπολλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια.

Εφόσον δεν τροχιοδρομηθούν άμεσα λύσεις στα προβλήματα της μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, είναι αποφασισμένοι να μεταβαίνουν για σκοπούς θεραπείας στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, η οποία, όπως υποστηρίζουν, είναι καλύτερα στελεχωμένη από Τουρκοκύπριους γιατρούς.

Ο πρόεδρος των αιμοκαθαρόμενων της ελεύθερης Αμμοχώστου Γιώργος Κέζος δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι δυστυχώς ο εμπαιγμός, όπως τον χαρακτήρισε, του ΟΚΥΠΥ σε βάρος των αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου εξακολουθεί να υφίσταται και από την στιγμή που το ίδιο το κράτος δεν αναγνωρίζει, όπως υποστηρίζει, την ελεύθερη Αμμόχωστο ως επαρχία, οι 45 αιμοκαθαρόμενοι της περιοχής δεν έχουν άλλη επιλογή από το να καταφύγουν στην κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, προκειμένου να σώσουν τις ζωές τους.

Ο κ.Κέζος είπε ότι στη μονάδα αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο υπάρχουν 15 κρεβάτια για σκοπούς θεραπείας των ασθενών, ενώ στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, υπάρχουν εφτά κρεβάτια και τρεις καρέκλες για αναμονή των ασθενών…

Ο Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου κατήγγειλε ότι τα τελευταία χρόνια η  αντιμετώπιση που είχαν οι αιμοκαθαρόμενοι από τον ΟΚΥΠΥ και το αρμόδιο υπουργείο ήταν μια σκέτη κοροϊδία. Εξού και πρόσφατα απέστειλε νέα επιστολή προς τον εκτελεστικό γενικό διευθυντή του ΟΚΥΠΥ Χρίστο Λοιζίδη, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια και την οργή που νιώθουν οι αιμοκαθαρόμενοι της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ο κ.Κέζος κατήγγειλε ότι πριν από δύο χρόνια αντικατέστησαν τα μηχανήματα της μονάδας αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με καινούργια και τα παλιά μηχανήματα τα έστειλαν… ως «καλά» μηχανήματα στη μονάδα αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου. «Πρόκειται για μηχανήματα κάποιας ηλικίας, τα οποία υπολειτουργούν και συχνά παρουσιάζουν βλάβες. Διερωτώμαι τι θα απογίνει ο ασθενής, εάν την ώρα της θεραπείας το μηχάνημα υποστεί βλάβη και σταματήσει να λειτουργεί», σημείωσε.

Στην επιστολή προς τον Εκτελεστικό Γενικό Διευθυντή του ΟΚΥΠΥ ο Πρόεδρος των Αιμοκαθαρόμενων Αμμοχώστου επισημαίνει, επίσης, πως δεν υπάρχουν νεφρολόγοι on call καθημερινά για διαχείριση των έκτακτων περιστατικών, τονίζοντας πως υπήρξαν περιπτώσεις όπου οι αιμοκαθάρσεις έγιναν από… νοσηλευτές, χωρίς την παρουσία γιατρού.

Τέλος, ο κ.Κέζος υπενθυμίζει και την καθυστέρηση που παρατηρείται στην μεταστέγαση της μονάδας αιμοκάθαρσης σε καινούργιο, πιο ευρύχωρο κτήριο που βρίσκεται δίπλα από την υφιστάμενη μονάδα.

 

Send this to a friend