Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατεδαφίζουν το Μπο Ριβάζ στην Πύλα
Κατεδαφίζουν το Μπο Ριβάζ στην Πύλα

Κατεδαφίζουν το Μπο Ριβάζ στην Πύλα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιτέλους, κατεδαφίζεται το εγκαταλελειμμένο και λεηλατημένο ξενοδοχείο Μπο Ριβάζ, στην παραλία της Πύλας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν υποβάλει αίτηση στην Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, για εξασφάλιση άδειας κατεδάφισης και προγραμματίζουν μελλοντικά ν’ ανεγείρουν καινούργια, πολυτελή  ξενοδοχειακή μονάδα στην ίδια τοποθεσία.

Σε δηλώσεις του στο LarnakaOnline ο Πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Πύλας Σίμος Μυτίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή, λέγοντας πως η τουριστική περιοχή της κοινότητας θ’ απαλλαγεί από… ένα έκτρωμα που «κοσμούσε» την παραλία εδώ και πολλά χρόνια.

Να σημειωθεί, ότι το Μπο Ριβάζ παραμένει εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κτηριακή κατάσταση από το 2007.

Ο κ.Μυτίδης ανέφερε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την ιδιοκτήτρια εταιρεία, μέχρι τα τέλη Ιουνίου αναμένεται να εκδοθεί η άδεια κατεδάφισης του παλιού ξενοδοχείου κι εντός Ιουλίου να ξεκινήσουν οι εργασίες κατεδάφισής του. Ήδη, έχει κατακυρωθεί η προσφορά στον επιτυχόντα προσφοροδότη για την κατεδάφιση του κτηρίου, ενώ για τον σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει οι προκαταρτικές εργασίες καθαρισμού στο ισόγειο του ξενοδοχείου.

Παράλληλα, οι νέοι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε συζητήσεις με το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως για τον τελικό σχεδιασμό του νέου ξενοδοχείου που σκοπεύουν ν’ ανεγείρουν. «Είναι μ’ ευχαρίστηση που πληροφορηθήκαμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η κατεδάφιση του παλιού ξενοδοχείου Μπο Ριβάζ, το οποίο παραμένει εγκαταλελειμμένο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προκαλώντας μια άκρως αλγεινή εικόνα στην παραλιακή περιοχή της κοινότητας μας.

Σίγουρα με την ανέγερση και λειτουργία μελλοντικά του καινούργιου ξενοδοχείου, το τουριστικό μας προϊόν θα αναβαθμιστεί και παράλληλα θα δημιουργηθούν πολλές νέες θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της περιοχής μας», συμπλήρωσε.

Η Δ΄ φάση

—————  

Σε μια άλλη εξέλιξη, το Κοινοτικό Συμβούλιο Πύλας δεν είναι διατεθειμένο να περιμένει το Τμήμα Δημοσίων Έργων, πότε θα τροχιοδρομήσει τις διαδικασίες για την εκτέλεση της Δ΄ φάσης ανακατασκευής του παραλιακού δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας, που καλύπτει την τουριστική περιοχή της κοινότητας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει το κοινοτικό συμβούλιο, ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί τα κατασκευαστικά σχέδια της Δ΄ φάσης…

Ο Σίμος Μυτίδης ανέφερε ότι ήδη έχουν γίνει, με πρωτοβουλία του κοινοτικού συμβουλίου, εξωραϊστικά έργα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, τα οποία έχουν αναβαθμίσει την γύρω περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, έχουν γίνει οχετοί ομβρίων υδάτων, αναβαθμίστηκαν τα πεζοδρόμια παραπλεύρως του δρόμου, τοποθετήθηκαν ανθώνες, δημιουργήθηκαν ράμπες για πεζούς, ενώ εγκαταστάθηκε και κατάλληλος φωτισμός με φωτοβολταικά.

Επίσης, δημιουργήθηκαν και χώροι στάθμευσης. «Ουδείς μπορεί να γνωρίζει πότε το αρμόδιο κρατικό τμήμα θα είναι σε θέση να προκηρύξει τον διαγωνισμό για τα κατασκευαστικά έργα της Δ΄ φάσης του δρόμου Λάρνακας – Δεκέλειας.

Γι’ αυτό κι εμείς, σαν Κ.Σ. Πύλας, προβαίνουμε στις δικές μας ενέργειες, με βάση τις οικονομικές μας δυνατότητες, ώστε να αναβαθμιστεί όσο γίνεται καλύτερα ο δρόμος, αφού στην περιοχή μας λειτουργούν πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες και τουριστικά καταλύματα», κατέληξε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. Πύλας.

Send this to a friend