Home ΛΑΡΝΑΚΑ Διεθνής διάκριση για τέσσερις μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα – Δείτε τι μας δήλωσαν διεύθυνση αλλά και οι διακριθέντες
Διεθνής διάκριση για τέσσερις μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα – Δείτε τι μας δήλωσαν διεύθυνση αλλά και οι διακριθέντες

Διεθνής διάκριση για τέσσερις μαθητές του Λυκείου Βεργίνας στη Λάρνακα – Δείτε τι μας δήλωσαν διεύθυνση αλλά και οι διακριθέντες

Της Ειρήνης Αντωνίου

Διακρίθηκαν διεθνώς τιμώντας την πόλη μας, αλλά και ολόκληρη την Κύπρο, κάνοντας συνάμα περήφανους τους καθηγητές και τις οικογένειες τους, τέσσερις μαθητές του Λυκείου Βεργίνας και του Αθλητικού Λυκείου Λάρνακας, που στεγάζεται στο ίδιο Λύκειο. 

Η Βοηθός Διεύθυντρια του Λυκείου Βεργίνας κ. Ειρήνη Λάρκου μας δήλωσε ότι “είναι πολύ μεγάλη στιγμή για το Λύκειο μας το γεγονός ότι τέσσερις μαθητές μας κατάφεραν να έχουν διεθνές διακρίσεις, που σημαίνει ότι γίνεται διεθνές το έργο του σχολείου μας τόσο στη Κύπρο αλλά και ευρυτερα. Όλα αυτά και πολλά άλλα που συμβαίνουν στο Λύκειο μας πραγματικά όπως έχει ήδη πει και ο Διευθυντής του Λυκείου ο κ. Αλέξανδρος Δημητρίου μας κάνουνε υπερήφανους. Δεν είναι λίγα, ιδιαίτερα κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε όλοι εξαιτίας του κορωνοϊού και θα πρέπει να δώσουμε ένα θερμό χειροκρότημα στα παιδιά μας. Θερμές ευχαριστίες θέλω δώσω στους καθηγητές και τους γυμναστές του σχολείου μας, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν”.

Πρόκειται για τους Παναγιώτη Χατζηκώστα και Χριστιάνα Κώστα, του Λυκείου Βεργίνας, και Βαλεντίνα Σάββα και Λευτέρη Κοντονικόλα, του Αθλητικού Λυκείου Λάρνακας.

Η κ. Λάρκου μας παρουσιάσε έναν – έναν τους διακριθέντες μαθητές:

Ο Παναγιώτης Χατζηκώστας της Β’ Λυκείου ο οποίος πέτυχε, κατά τη μαθητική χρονιά που πέρασε σημαντικότατες διακρίσεις στα μαθηματικά. Κορυφαία διάκριση ήταν η εξασφάλιση μιας από τις πολυπόθητες θέσεις στην Εθνική Ομάδα ΙΜΟ 2021. Ταυτόχρονα, ο Παναγιώτης πέτυχε τη συμμετοχή του στην 62η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στη Ρωσία, ενώ η παράλληλη επιλογή του και στην εθνική ομάδα ΒΜΟ 2021 τού επιτρέπει να συμμετάσχει και στην 38η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα – ΒΜΟ 2021, που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Το LarnakaOnline επικοινώνησε και με τους τέσσερις μαθητές. Δείτε τι μας είπαν τα παιδιά.

Όπως μας δήλωσε ο Παναγιώτης “αφιέρωσα μεγάλο μέρος στο δεύτερο μου χρόνο, ώστε να τα καταφέρω, οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη και εμένα τους καθηγητές μου, της οικογένειας μου. Επίσης θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο θείο και τη θεία μου γιατί ήταν αυτοί που με παρότρυναν να συμμετάσχω στους διαγωνισμούς”.

Ο Παναγιώτης σκοπεύει να σπουδάσει ηλεκτρολόγος – μηχανικός, θέλοντας να συνδυάσει και την Πληροφορική, κλάδος, ο οποίος επίσης του αρέσει και τα πάει καλά με τις επιδόσεις και τους βαθμούς του.

 

“Η τελειόφοιτη Βαλεντίνα Σάββα του Λυκείου Βεργίνας – Αθλητικό Λύκειο Λάρνακας πρώτη στο κόσμο στη σφυροβολία, μας έκανε περήφανους δήλωσε η κ. Λάρκου. Πέτυχε παγκύπριο ρεκόρ στη σφυροβολία και ανέβασε τη Κύπρο στην κορυφή της επιτυχίας και έκανε πολλούς στον κόσμο να ρωτούν πού βρίσκεται η Κύπρος, κάνοντας τους Κύπριους υπερήφανους. Σημείωσε επίσης και την καλύτερη επίδοση στον κόσμο στο άθλημα της σφυροβολίας, ενώ με βάση την κατηγορία των κιλών της είναι τέταρτη στον κόσμο.

Η Βαλεντίνα μας δήλωσε ότι ” ήταν δύσκολο γιατί χάσαμε αρκετές προπονήσεις πέρσι από τον κορωνοίο και έπρεπε να προσαρμοστούμε. «Στόχος μου είναι να προχωρήσω και σε νέες επιτυχίες και να σπάσω αυτή την άποψη των πολλών, ότι η σφυροβολία είναι άθλημα των αντρών». Η Βαλεντίνα σκέφτεται να σπουδάσει είτε γυμνάστρια είτε διατροφολόγος”.

 

“Ο 18χρονος Λευτέρης Κοντονικόλας, αθλητής στον ακοντισμό του Λυκείου Βεργίνας, κατάφερε να πιάσει το όριο για πρόκριση και συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ακοντισμού, κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο. Όπως αντιλαμβάνεστε είναι μόνο 18 ετών και το μέλλον είναι μπροστά”.

Ο Λευτέρης μας δήλωσε ότι ” είμαι πολύ χαρούμενος και σίγουρα δικαιωμένος από τη σκληρή δουλειά που έχω κάνει”. 

Ο Λευτέρη θέλει να σπουδάσει φυσικοθεραπευτής στην Ελλάδα, συνδυάζοντας σπουδές και, γιατί όχι, μια καριέρα στον ακοντισμό που αγαπά τόσο πολύ. 

 

Η Χριστιάνα Κώστα, τελειόφοιτη μαθήτρια του Λυκείου Βεργίνα, πρώτευσε στις παγκύπριες ολυμπιάδες Χημείας και Βιολογίας. Η επιτυχία της στη Χημεία θα τη δώσει και τη χρυσή ευκαιρία να συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας για το 2021.

Όπως μας δήλωσε η Χριστιάνα “νιώθω αρκετά ανακουφισμένη ότι οι προσπάθειες μου έχουν ευοδώση. Είναι κάτι που αγαπώ άρα δεν το αισθάνομαι χρειάστηκε να καταβάλω πολλή κόπο, απλά έκανα αυτό που αρέσει.”

Η Χριστιάνα σκέφτεται να σπουδάσει Ιατρική.

 

Send this to a friend