Home ΣΤΟΙΧΗΜΑ Δίκαιο φαβορί οι Ελβετοί
Δίκαιο φαβορί οι Ελβετοί

Δίκαιο φαβορί οι Ελβετοί

Με το Ουαλία – Ελβετία στο «BakuOlympicStadium» ολοκληρώνεται η πρώτη αγωνιστική στο πρώτο όμιλο του Euro 2020.

0769: Wales – Switzerland 16:00 («Baku Olympic Stadium»)

Ουαλία: Δεύτερη σερί παρουσία για την Ουαλία στα τελικά του Euro, η οποία φιλοδοξεί να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει τον προηγούμενο της άθλο όταν και κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Στα προκριματικά συμμετείχε στο πέμπτο γκρουπ με αντιπάλους τις Κροατία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Αζερμπαϊτζάν, όπου με τους 14 βαθμούς που κατάφερε να πάρει, εξασφάλισε την πρόκριση στα τελικά του Euro ως δεύτερη με τρεις βαθμούς λιγότερους από την πρωτοπόρο Κροατία. Έχοντας ως υπηρεσιακό προπονητή τον Ρομπ Πέιτζ, λόγω των γνωστών γεγονότων του Ράιαν Γκιγκς με τη δικαιοσύνη, η Ουαλία δίνεται ως το τέταρτο και τελευταίο φαβορί του ομίλου, όμως ένα καλό ξεκίνημα κόντρα στην Ελβετία είναι ικανό να ανατρέψει τις αρχικές προβλέψεις. Πάντως οι Ουαλοί έχουν ποιότητα στο ρόστερ τους και με μπροστάρη τον Γκάρεθ Μπέιλ αλλά και αρκετούς άλλους αξιόλογους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα πρωταθλήματα της Αγγλίας φιλοδοξούν να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό.

Πιθανή ενδεκάδα: Γουόρντ, Ρόμπερτς, Μέιφαμ, Ροντόν, Γκούντερ, Άλεν, Μόρελ, Γουίλιαμς, Μπέιλ, Τζέιμς, Γουίλσον.

Τερματοφύλακες: Γουέιν Χένεσεϊ (Κρίσταλ Πάλας), Άνταμ Ντέιβις (Στόουκ), Ντάντι Γουόρντ (Λέστερ).

Αμυντικοί: Μπεν Ντέιβις (Τότεναμ), Τζο Ροντόν (Τότεναμ), Κρις Μεφάμ (Μπόρνμουθ), Κόνορ Ρόμπερτς (Σουόνσι), Τομ Λοκίερ (Λούτον), Νέκο Γουίλιαμς (Λίβερπουλ), Μπεν Καμπάνγκο (Σουόνσι), Ρις Νόρινγκτον-Ντέιβις (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Κρις Γκάντερ (Τσάρλτον).

Μέσοι: Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους), Ίθαν Αμπράντου (Τσέλσι), Μάθιου Σμιθ (Μάντσεστερ Σίτι), Τζο Μόρελ (Λούτον), Τζο Άλεν (Στόουκ), Τζόναθαν Γουίλιαμς (Κάρντιφ), Ντέιβιντ Μπρουκς (Μπόρνμουθ), Χάρι Γουίλσον (Κάρντιφ), Ντίλαν Λέβιτ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρούμπιν Κόλγουιλ (Κάρντιφ).

Επιθετικοί: Κίφερ Μουρ (Κάρντιφ), Ντάνιελ Τζέημς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τάιλερ Ρόμπερτς (Λιντς), Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης).

Ελβετία: Αρκετές συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις για την Ελβετία, η οποία παραμένει με τον ίδιο τεχνικό από το 2014. Συγκεκριμένα απ’ εκείνη τη χρονιά μέχρι και σήμερα οι Ελβετοί πορεύονται με τον Βλάδιμιρ Πέτκοβιτς, ο οποίος έχει επιτελέσει έργο από τότε που ανέλαβε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Ελβετών. Πέραν του Σέρβου τεχνικού, η εθνική ομάδα της Ελβετίας δεν αποτελεί αμελητέα ποσότητα, αφού σ’ αυτήν υπάρχουν μερικά αναγνωρίσιμα ονόματα ποδοσφαιριστών, από τα οποία σίγουρα δεν μπορούν να λείπουν οι Σόμερ (τερματοφύλακας Γκλάντμπαχ), Φρόιλερ (μέσος Αταλάντα), Τζάκα (μέσος Άρσεναλ), Σακίρι (μεσοεπιθετικός Λίβερπουλ) και Σεφέροβιτς (επιθετικός Μπενφίκα). Σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στις 3/6 στην πόλη Σεντ Γκάλεν για την πρόβα τζενεράλε ενόψει του Euro, η Ελβετία ισοπέδωσε με το επιβλητικό 7-0 το Λίχτενσταϊν, όμως σήμερα το έργο της σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο εύκολο, αφού την περιμένει μια πιο ποιοτική και πιο υπολογίσιμη ομάδα, όπως η Ουαλία.

Πιθανή ενδεκάδα: Σόμερ, Ακαντζί, Σερ, Ελβέντι, Ροντρίγκεζ, Τζάκα, Φρόιλερ, Βίντμερ, Σακιρί, Εμπολό, Σεφέροβιτς.

Τερματοφύλακες: Γιαν Σόμερ (Μπορούσια Γκλάντμπαχ), Ιβόν Εμβογκό (Αϊντχόβεν), Τζόνας Όμλιν (Μονπελιέ).

Αμυντικοί: Μάνουελ Ακάντζι (Μπορούσια Ντόρτμουντ), Γιορίς Μπενίτο (Μπορντό), Νίκο Ελβέντι (Μπορούσια Γκλάντμπαχ), Κέβιν Μπαπού (Βόλφσμπουργκ), Μπετσίρ Ομέραγκιτς (Ζυρίχη), Ρικάρντο Ροντρίγκεζ (Τορίνο), Σιλβάν Βίντμερ (Βασιλεία), Φαμπιάν Σαρ (Νιούκαστλ), Τζόρνταν Λοτόμπα (Νις), Ερέι Κομέρτ (Βασιλεία).

Μέσοι: Γκράνιτ Τζάκα (Άρσεναλ), Ντένις Ζακάρια (Μπορούσια Γκλάντμπαχ), Ρέμο Φρόιλερ (Αταλάντα), Τζιπρίλ Σο (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Αντμίρ Μεχμέντι (Βόλφσμπουργκ), Σερντάν Σακίρι (Λίβερπουλ), Ρούμπεν Βάργκας (Άουγκσμπουργκ), Στήβεν Ζούμπερ (Άιντραχτ Φρανκφούρτης), Εντμίλσον Φερνάντες (Μάιντζ), Κρίστιαν Φάσναχτ (Γιανγκ Μπόις).

Επιθετικοί: Μπριλ Εμπολό (Μπορούσια Γκλάντμπαχ), Μάριο Γκαβράνοβιτς (Διναμό Ζάγκρεμπ), Χάρις Σεφέροβιτς (Μπενφίκα).

Προϊστορία: Στις δύο πιο πρόσφατες τους αναμετρήσεις οι δύο ομάδες μετράνε από μία νίκη.

 

07.10.11 Euro Ουαλία Ελβετία 2:0
12.10.10 Euro Ελβετία Ουαλία 4:1

 

*Τόσο η Ουαλία όσο και η Ελβετία ψάχνουν σήμερα την πρώτη τους νίκη, η οποία θα τους δώσει ένα ελαφρύ προβάδισμα ενόψει των πιο δύσκολων αγώνων με Ιταλία και Τουρκία. Οι Ελβετοί πάντως βρίσκονται ένα κλικ πιο πάνω σε ποιότητα και δίκαια δίνονται ως το φαβορί της αναμέτρησης. (Διπλό στο 2,28, η ψηλότερη απόδοση της αγοράς, Meridianbet).

 

EMPTYBET: Δημιουργήστε – Στοιχηματίστε – Κερδίστε!

 

Send this to a friend