Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Καραγιάννης για ενδεχόμενο 4ο κύμα: Αυτό που πρέπει να κάνουμε, να εμβολιαστούμε
Καραγιάννης για ενδεχόμενο 4ο κύμα: Αυτό που πρέπει να κάνουμε, να εμβολιαστούμε

Καραγιάννης για ενδεχόμενο 4ο κύμα: Αυτό που πρέπει να κάνουμε, να εμβολιαστούμε

Την ανάγκη για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού ώστε να ανατρέψουμε τις προβλέψεις για τέταρτο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, τόνισε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης.

“Μέχρι το Φθινόπωρο, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε, να μην αφήσουμε τα πράγματα την τελευταία στιγμή όπως συνηθίζουν οι Κύπριοι.”

Ο Δρ. Καραγιάννης επεσήμανε ότι πρέπει να θωρακίσουμε τον πληθυσμό μας και κάλεσε τους πολίτες, έστω κι αν είναι καλοκαίρι, έστω κι αν ακούνε για μικρές παρενέργειες, να εμβολιαστούν έγκαιρα ώστε να μην επιτρέψουμε στον ιό να μας οδηγήσει σε τέταρτο κύμα.

Σχολιάζοντας τους τέσσερις θάνατους που καταγράφηκαν χθες, είπε ότι θα έχουμε θανάτους καθώς αυτοί που νόσησαν και βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ενδεχομένως να καταλήξουν.

Πρόσθεσε ότι τώρα που γνωρίζουμε περισσότερα για τις μεταλλάξεις, το ινδικό στέλεχος παρουσιάζει επιπλέον συμπτώματα και σχετίζεται με περισσότερα περιστατικά γαστρεντερικών διαταραχών αλλά και με απώλεια ακοής.

“Ο ιός αυτός δεν θα παύσει να μας εκπλήσσει”

Και επεσήμανε ότι το ινδικό στέλεχος μεταδίδεται κατά 40% πιο εύκολα από το βρετανικό και αν δεν “έπιαναν” τις μεταλλάξεις αυτές τα εμβόλια θα είχαμε πρόβλημα.

“Ο εμβολιασμός είναι απόλυτα αναγκαίος για να μην έχουμε πρόβλημα το φθινόπωρο.”

Send this to a friend