Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Περδίος: Πιθανόν Ιούλη στη πράσινη κατηγορία της Βρετανίας η Κύπρος
Περδίος: Πιθανόν Ιούλη στη πράσινη κατηγορία της Βρετανίας η Κύπρος

Περδίος: Πιθανόν Ιούλη στη πράσινη κατηγορία της Βρετανίας η Κύπρος

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, ο οποίος μίλησε για τις επαφές που είχε με στόχο την αύξηση του τουρισμού στην Κύπρο, εν μέσω πανδημίας.

Αρχικά μίλησε για την ανησυχία που υπάρχει στη Βρετανία λόγω της ινδικής μετάλλαξης. «Υπάρχει έξαρση και η Βρετανική Κυβέρνηση είναι επιφυλακτική σε ότι αφορά τα ανοίγματα της χώρας στο εξωτερικό». Πρόσθεσε ότι πιθανότητα το άνοιγμα της χώρας προς το εξωτερικό να μεταφερθεί σε κατοπινό στάδιο.
«Η Κύπρος θα έχει καλές πιθανότητες όταν αποφασίσει το άνοιγμα της η Βρετανίας, καθώς επιδημιολογικά η χώρας μας έχει βελτιωθεί πάρα πολύ».Συμπλήρωσε ότι ίσως τις πρώτες βδομάδες του Ιούλη να τοποθετήσουν την Κύπρο στη πράσινη λίστα. «Οι Βρετανοί ζητούν ενημέρωση για το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων μας που έχουν το ινδικό στέλεχος του ιού».

Ο κύριος Περδίος στη συνέχεια μίλησε για την περίπτωση της Ρωσίας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μεγάλη πρόθεση από τη Ρωσική Κυβέρνηση για ταξίδια αναψυχής πριν από τον Σεπτέμβρη. «Δεν σημαίνει ότι η Κύπρος θα πρέπει να περιμένει τον Σεπτέμβρη, καθώς κάποιες χώρες θα ανοίξουν για τη Ρωσία και πιστεύω ότι η Κύπρος θα είναι μια από αυτές». Επεσήμανε ότι για κάποιες χώρες που στήριξαν τη Ρωσία στο θέμα του τουρισμού θα υπάρχουν εξαιρέσεις, ενώ η Κύπρος είναι από τις χώρες που δέχθηκε μέχρι τώρα Ρώσους τουρίστες. «Η Κύπρος είχε 50 χιλιάδες αφίξεις Ρώσων τον περασμένο μήνα και θα συνεχίσουν αυτοί οι αριθμοί. Θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό με τις ναυλωμένες πτήσεις».

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η Κύπρος έχει τα ανταγωνιστικά κότσια καθώς και το προϊόν. «Όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε και να αντιληφθούμε ότι ο τουρισμός έχει αλλάξει». Ο Υφυπουργός Τουρισμός δήλωσε ότι υπάρχουν και άλλες αγορές που μπορούν να δώσουν μια τονωτική ένεση, προσθέτοντας ότι η χώρα έχει ανοίξει δίαυλο με χώρες όπως η Γερμανία, Τσεχία, Γαλλία, Σκανδιναβικές χώρες, Αραβικές χώρες, ενώ θα υπάρχουν περισσότερες πτήσεις από Αυστρία και Ελβετία.

«Η έκκληση μου προς όλους είναι να αντιληφθούμε τις δυσκολίες και να συμπορευθούμε για να ξεκλειδώσουμε αυτές τις αγορές».

Εξήγησε ότι δεν πρέπει να περιμένουμε ότι με το άνοιγμα της Βρετανίας και της Ρωσίας θα πάρει η Κύπρος όλους τους τουρίστες. «Θα πρέπει να ανταγωνιστούμε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία με τιμές μέχρι και 50% πιο φθηνότερες».

Τέλος μίλησε για τις καλοκαιρινές ευκαιρίες για τους Κύπριους, επισημαίνοντας ότι το σχέδιο εγχώριου τουρισμού δημιουργήθηκε για τον κόσμο. «Όταν η τιμή είναι σωστή τότε ο ντόπιος είναι έτοιμος να κλείσει το τριήμερο του αρκετές φορές τον χρόνο».

Δείτε το βίντεο: 

 

Send this to a friend