Home ΛΑΡΝΑΚΑ Κατάντια: Μαθητές με ρόπαλα και μαχαίρια στο Βεργίνας στη Λάρνακα
Κατάντια: Μαθητές με ρόπαλα και μαχαίρια στο Βεργίνας στη Λάρνακα

Κατάντια: Μαθητές με ρόπαλα και μαχαίρια στο Βεργίνας στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Αυθόρμητη εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί γονείς – μέλη του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Βεργίνας Λάρνακας, με αφορμή την είσοδο στο σχολείο εξωσχολικών, οι οποίοι προκάλεσαν επεισόδια, κρατώντας ρόπαλα και μαχαίρια.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων Κώστας Κώστα δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το πρόβλημα των εξωσχολικών είναι χρόνιο, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει επιδεινωθεί, ιδιαίτερα μετά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Όπως ανέφερε, λόγω της εισόδου εξωσχολικών, συχνά διακόπτονται τα μαθήματα στις τάξεις και προκαλείται ανασφάλεια ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές.

Όπως εξήγησε ο κ.Κώστα, το Γυμνάσιο Βεργίνας είναι διαμετακομιστικός σταθμός, όπου σταματούν λεωφορεία κι επιβιβάζονται ή αποβιβάζονται μαθητές από άλλα σχολεία της Λάρνακας, ενώ δίπλα λειτουργεί και το Λύκειο Βεργίνας.

«Οι μαθητές από άλλα σχολεία έρχονται στο δικό μας γυμνάσιο, το οποίο είναι ανοχύρωτη πολιτεία και ξέφραγο αμπέλι, αφού οι περιφράξεις είναι γεμάτες τρύπες και ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει μέσα όποτε θέλει», σημείωσε ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων, προσθέτοντας πως εδώ και καιρό έχουν γίνει προειδοποιήσεις προς το αρμόδιο υπουργείο, την σχολική εφορία και την Αστυνομία για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκεκριμένο σχολείο με αίτημα την λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση του φαινομένου, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.

Όπως κατήγγειλε ο σύνδεσμος γονέων, την περασμένη Τετάρτη (9/6) μαθητές από άλλα σχολεία μετέβησαν στο Γυμνάσιο Βεργίνας κρατώντας σίδερα, λοστούς, μαχαίρια και άλλα αιχμηρά αντικείμενα, προκαλώντας καυγάδες και σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Ο κ.Κώστα χαρακτήρισε τραγικό το γεγονός, πως γονείς επικοινωνούν με τον σύνδεσμο γονέων και αναφέρουν ότι για συγκεκριμένες μέρες δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, διότι δεν νιώθουν ασφάλεια…

Ανασφαλείς νιώθουν και οι καθηγητές, οι οποίοι πιέζουν για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να προστατευθούν οι ίδιοι και οι μαθητές.

Το Γυμνάσιο Βεργίνας είχε φέτος 580 μαθητές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τη νέα χρονιά ο αριθμός των μαθητών θ’ αυξηθεί πέραν των 600, γεγονός που καθιστά επιτακτική την ανάγκη ανέγερσης νέου γυμνασίου στη Λάρνακα.

 

Send this to a friend