Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Δρ. Βωνιάτης: Ο ιός κυκλοφορεί στην Κύπρο… Συνεχίζουμε να έχουμε θανάτους (βίντεο)
Δρ. Βωνιάτης: Ο ιός κυκλοφορεί στην Κύπρο… Συνεχίζουμε να έχουμε θανάτους (βίντεο)

Δρ. Βωνιάτης: Ο ιός κυκλοφορεί στην Κύπρο… Συνεχίζουμε να έχουμε θανάτους (βίντεο)

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Μιχάλης Βωνιάτης, διαπιστώνοντας ότι οι χαλαρώσεις έφεραν αύξηση των κρουσμάτων και προειδοποιώντας ότι η μη τήρηση των μέτρων, πιθανό να φέρει μια νέα έξαρση. 

Μιλώντας στην εκπομπή «ALPHA Καλημέρα» ο Επιδημιολόγος αναφέρθηκε τόσο στην εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος όσο και στην πορεία της πανδημίας στην χώρα με αφορμή και τις σημερινές χαλαρώσεις που τέθηκαν σε ισχύ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας ο Δρ. Βωνιάτης απάντησε ότι μόνο ζημιά μπορεί να κάνεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα όλη αυτή η δημοσιότητα χωρίς να αναφέρεται ότι αυτή η μυοκαρδίτιδα είναι πολύ ελαφριάς μορφής συμβαίνει σε άτομα 16 με 24 ετών και αποδράμει χωρίς να αφήνει οποιαδήποτε κατάλοιπα.

Όσον αφορά τον εμβολιασμό παιδιών κι εφήβων, ο ίδιος πρότεινε προς το παρόν να περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι προεκτάσεις του εμβολιαστικού προγράμματος σε παιδιά 12 έως 16 ετών που βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ. Στόχος παραμένει στην Κύπρο να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι ενήλικες όσο το δυνατό γρηγορότερα.

«Δεν σημαίνει ότι ο ιός έχει εξαφανιστεί… Ο ιός κυκλοφορεί στην Κύπρο» προσέθεσε ο Επιδημιολόγος, λέγοντας ότι ναι μεν το εμβολιαστικό πρόγραμμα βοήθησε την κατάσταση, ωστόσο μετά τις χαλαρώσεις υπάρχει μια ουσιαστική αύξηση των κρουσμάτων.

«Συνεχίζουμε να έχουμε θανάτους, είχαμε δύο θανάτους χθες. Υπάρχουν άτομα τα οποία μπορούν να νοσήσουν άσχημα, μπορούν να χάσουν τη ζωή τους.»

Υπό την απειλή της ινδικής μετάλλαξης αλλά και τον κίνδυνο εξάπλωσης σε όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, ο κ. Βωνιάτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα προστατευτικά μέτρα και κάλεσε τον κόσμο να προχωρήσει με τον εμβολιασμό του. Σε διαφορετική περίπτωση, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αν δούμε μια νέα έξαρση κρουσμάτων.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend