Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκδήλωση στη Λάρνακα κατά του ΝΑΤΟ από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης
Εκδήλωση στη Λάρνακα κατά του ΝΑΤΟ από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Εκδήλωση στη Λάρνακα κατά του ΝΑΤΟ από το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) διοργανώνει συμβολική εκδήλωση την Κυριακή, 13 Ιουνίου, ώρα 10:00 π.μ., στη Λάρνακα, με σύνθημα «Ούτε η Κύπρος στο ΝΑΤΟ – Ούτε το ΝΑΤΟ στην Κύπρο», όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες,
και διεξάγεται στο χώρο όπου ανεγείρεται το CYCLOPS – Κέντρο Εκπαίδευσης για Θέματα Συνοριακής Ασφάλειας (Απέναντι από το κτίριο Πολιτικής Άμυνας, πλησίον του πρώην “Κτήμα Μακένζυ”), επιλογή που “κρίθηκε σκόπιμη ώστε να εκφράσουμε την αντίδραση μας για τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα”.

Προσθέτει ότι αυτή η συνεργασία “αποτελεί τεράστια πρόκληση ενάντια στον κυπριακό λαό, καθώς οι ΗΠΑ θα προσφέρουν στην Κυπριακή Δημοκρατία στρατιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση με στόχο την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων και υπεράσπιση της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ”.

Το ΠΣΕ καλεί τους δημότες Λάρνακας,” να μην αποδεχτούν τη λειτουργία του CYCLOPS στην πόλη τους και να αντιδράσουν μαζί μας ώστε να στείλουμε το μήνυμα πως δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία συνεργασία με αυτούς που σχεδίασαν στο στρατηγείο του ΝΑΤΟ το δίδυμο έγκλημα στην Κύπρο το 1974″.

“Να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση Αναστασιάδη πως δεν αποδεχόμαστε τις στρατιωτικές συνεργασίες με ξένες δυνάμεις, και πως προτεραιότητα αποτελεί η άμεση επανέναρξη της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων και η επίλυση του Κυπριακού στη βάση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, η οποία θα μας απαλλάξει από την κατοχή”, καταλήγει το ΠΣΕ.

Send this to a friend