Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Πανά: Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μελλοντικού κύματος
Πανά: Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μελλοντικού κύματος

Πανά: Δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μελλοντικού κύματος

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας παρουσιάζει μια σταθερή βελτιωμένη πορεία, με τους εμβολιασμούς να προχωρούν με στόχο να επιτευχθεί η εμβολιαστική κάλυψη της πλειοψηφίας του πληθυσμού.

Στο Πρωτοσέλιδο μίλησε η Ζωή Δωροθέα Πανά, εξηγώντας πως έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα η καλή επιδημιολογική εικόνα και αυτό αντανακλάτε και στα νοσοκομεία.

Διευκρίνισε πως ακόμη η πανδημία δεν έχει τελειώσει, και αυτό φαίνεται από την έξαρση που υπάρχει σε διάφορες χώρες, «Δεν έχουμε πετύχει παγκόσμια ύφεση για να πούμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο μελλοντικού κύματος» είπε.

Επιπλέον μιλώντας για τους εμβολιασμούς ανέφερε τα εξής: «Δυστυχώς δεν έχουμε μόνιμη ανοσία. Οι πρώτες μελέτες δείχνουν ότι σίγουρα για ένα 9μηνο τα αντισώματα μας είναι επαρκή για να μας προστατεύσουν από τη σοβαρή νόσηση. Στην πραγματικότητα όμως το ακριβές διάστημα δεν το γνωρίζουμε. Σίγουρα μετά τους 9-10 μήνες θα πρέπει να εμβολιαστούν ξανά αυτοί που είναι πιο ευπαθείς».

Κλείνοντας αναφερόμενη στον εμβολιασμό παιδιών τόνισε πως πάντοτε όταν είναι να παρέμβει κανείς σε ένα παιδί με κάτι καινούργιο είτε αυτά είναι φάρμακα είτε είναι εμβόλια πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός για τη μελέτη και την αξιολόγηση.

«Πρέπει να ζυγίσεις τα οφέλη τα πραγματικά για να εμβολιάσεις τα παιδιά. Το ερώτημα είναι θέλουμε να εμβολιάσουμε τα παιδιά, γιατί θέλουμε να τα εμβολιάσουμε και πότε» είπε.

 

 

Send this to a friend