Home ΛΑΡΝΑΚΑ Το νικέλιο προκαλεί ανησυχίες στο Δήμο Λάρνακας
Το νικέλιο προκαλεί ανησυχίες στο Δήμο Λάρνακας

Το νικέλιο προκαλεί ανησυχίες στο Δήμο Λάρνακας

Ανησυχία εκφράζει ο Δήμος Λάρνακας, για τα προβλήματα οχληρίας, που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες από εκπεμπόμενη σκόνη με νικέλιο, στην κατοικημένη περιοχή που περιβάλλει το λιμάνι της πόλης.

Αρμόδιοι λειτουργοί του δήμου επιθεώρησαν τον χώρο κι επικοινώνησαν με τα αρμόδια τμήματα του κράτους (Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας), ούτως ώστε να έχουν τις απόψεις τους, όσον αφορά την τήρηση των μέτρων, που πρέπει να λαμβάνονται τόσο από την εταιρεία που εισάγει το χώμα (νικελιούχο λατερίτη) στην Κύπρο, όσο και από την Αρχή Λιμένων.

Ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρει ότι τα μέτρα αυτά αφορούν την μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά τις εργασίες φορτοεκφόρτωσης και μεταφοράς του χώματος, όπως τη μείωση της εκπεμπόμενης σκόνης, της ηχητικής ρύπανσης, αλλά και την αποφυγή της ρύπανσης της θάλασσας και του περιβάλλοντα χώρου.

«Ο Δήμος Λάρνακας αναμένει απαντήσεις από τα αρμόδια τμήματα και στην περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση θα προβεί στην λήψη μέτρων, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά. Ήδη την Τρίτη, 8 Ιουνίου, μετά από πρωτοβουλία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, καθορίστηκε συνάντηση με τα αρμόδια τμήματα για να συζητηθεί το θέμα αυτό.

ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Send this to a friend