Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δήμος Λάρνακας: Στο «μικροσκόπιο» οι εργασίες για ανέγερση νέας δημοτικής αγοράς
Δήμος Λάρνακας: Στο «μικροσκόπιο» οι εργασίες για ανέγερση νέας δημοτικής αγοράς

Δήμος Λάρνακας: Στο «μικροσκόπιο» οι εργασίες για ανέγερση νέας δημοτικής αγοράς

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Στο «μικροσκόπιο» του Δήμου Λάρνακας μπαίνει η πορεία των κατασκευαστικών εργασιών, για ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς της πόλης, έτσι ώστε ν’ αποφευχθούν νέες καθυστερήσεις. Ήδη, το έργο έχει καθυστερήσει αρκετά, γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία και απογοήτευση των τοπικών αρχών.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε στο LarnakaOnline, ότι πρόσφατα επήλθε μια εξιδεικευμένη συμφωνία με τον εργολάβο και πλέον ο δήμος θα παρακολουθεί την πορεία των έργων κάθε δύο εβδομάδες, σε μια προσπάθεια οι εργασίες να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τον κ.Βύρα, η νέα δημοτική αγορά θα ολοκληρωθεί στις 24 ερχόμενου Σεπτεμβρίου, όπως είναι η τελευταία διαβεβαίωση του εργολάβου. Εξάλλου, τον ερχόμενο μήνα ο Δήμος Λάρνακας θα προκηρύξει τις προσφορές για τους ένοικους των καταστημάτων και των εστιατορίων που θα λειτουργήσουν στη νέα δημοτική αγορά.

Η λειτουργία της αγοράς αναμένεται να αναζωογονήσει την αγοραστική κίνηση στο εμπορικό κέντρο της Λάρνακας, την ίδια ώρα που οι καταστηματάρχες της περιοχής εκφράζουν ανησυχίες πως με την επικείμενη λειτουργία του Metropolis Mall, το εμπορικό κέντρο θα οδηγηθεί σε μαρασμό.

Παράλληλα, καθυστερήσεις παρατηρήθηκαν και στην αναπαλαίωση του πρώην κοινοτικού κέντρου, το οποίο θα μετατραπεί σε Πολυδύναμο Πολυχώρο Κοινωνικής Πρόνοιας και Απασχόλησης.

Ο κ.Βύρας είπε ότι στην περίπτωση του κοινοτικού κέντρου, κάποιες καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν είναι δικαιολογημένες. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το τέλος ερχόμενου Ιουλίου.

Όσον αφορά τις εργασίες που διεξάγονται για αποκατάσταση μέρους του οικοδομικού συμπλέγματος Ζουχουρί, στο κέντρο της Λάρνακας, ο Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι αυτές προχωρούν σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και ότι ο εργολάβος του συγκεκριμένου έργου παρουσιάζεται τυπικός.

Ως εκ τούτου, εκτός απροόπτου η αποκατάσταση του συμπλέγματος Ζουχουρί θα είναι ολοκληρωμένη μέχρι τον Απρίλιο του 2022. Και τα τρία προαναφερθέντα έργα υποδομής συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Από το ίδιο ταμείο έχουν ήδη ολοκληρωθεί η αναπαλαίωση της Λέσχης Λάρνακας (Πολυχώρος Δημιουργικότητας και Πολιτισμού), η ανάπλαση του δημοτικού κήπου και η Α΄ πρώτη φάση ανάπλασης δρόμων στο εμπορικό κέντρο της πόλης για διευκόλυνση των ΑΜΕΑ.

Send this to a friend