Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Μοϊσοφ στο Larnakaonline Sports: «Κάποιοι άνθρωποι με πίεζαν να παίζω – Θα έρθω για το πρωτάθλημα»
Μοϊσοφ στο Larnakaonline Sports: «Κάποιοι άνθρωποι με πίεζαν να παίζω – Θα έρθω για το πρωτάθλημα»

Μοϊσοφ στο Larnakaonline Sports: «Κάποιοι άνθρωποι με πίεζαν να παίζω – Θα έρθω για το πρωτάθλημα»

Μετά από 5,5 χρόνια παρουσίας στην ΑΕΚ ο Ντάνιελ Μοϊσόφ είναι γνωστό ότι δεν θα συνεχίσει. Μέσα σε αυτά τα 5,5 χρόνια κατάφερε να βάλει το λιθαράκι του η ΑΕΚ να κάνει βήματα προόδου.

Να παίξει καλό ποδόσφαιρο, να κερδίσει κύπελλο και Σούπερ Καπ, να μπει ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και γενικά να κάνει άλματα.

Ο Σκοπιανός αμυντικός μίλησε στο LarnakaSports για την παρουσία του στην ΑΕΚ, τα όσα πέρασε στην ομάδα, τον πρόεδρο, τον κόσμο, τις επιτυχίες, τους τραυματισμούς του και εξέφρασε και το παράπονο του, αποθεώνοντας όμως τον σύλλογο που έχει μπει για τα καλά στην καρδιά του.

Ντάνιελ, μετά από 5,5 χρόνια αποχώρησες από την ΑΕΚ με αρκετές επιτυχίες, εμπειρίες, καλές και κακές στιγμές. Τι είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό;
«Αρχικά είναι πολύ σκληρό για μένα που αποχωρώ αλλά την ίδια ώρα είμαι χαρούμενος και πολύ περήφανος που ήμουν μέρος αυτής της ομάδας για 5,5 χρόνια. Κερδίσαμε το κύπελλο, το Σούπερ Καπ, πήγαμε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτά τα 5,5 χρόνια μόνο καλές αναμνήσεις έχω, επειδή ήμουν σε ένα πολύ καλό σύλλογο με απίστευτους ανθρώπους εντός και εκτός ομάδας. Απίστευτο προσωπικό, απίστευτο πρόεδρο, όλα ήταν σε ένα υψηλό επίπεδο. Ήρθε το τέλος και είμαι λίγο απογοητευμένος αλλά την ίδια ώρα έδωσα τα πάντα γι’ αυτό τον σύλλογο. Και ο σύλλογος μου έδωσε πολλά. Ήταν μία καλή περίοδος εδώ, απόλαυσα το ποδόσφαιρο, η οικογένεια μου ήταν χαρούμενη εδώ… Θα μπορούσα να παίξω στα σίγουρα κι άλλο αλλά νομίζω ήταν μία καλή απόφαση και για τις δυο πλευρές».

Αγαπάς την ΑΕΚ…
«Ναι, η ΑΕΚ θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Σαν ο πρώτος μου σύλλογος, το δεύτερο μου σπίτι».

Ποια είναι η πρώτη στιγμή που θυμάσαι και που σου έρχεται στο μυαλό απ’ όλα αυτά τα χρόνια στην ΑΕΚ;
«Θυμάμαι που ονειρευόμουν να παίξω σε ομίλους Τσάμπιονς Λιγκ ή του Γιουρόπα Λιγκ και αυτό το όνειρο πραγματοποιήθηκε. Υπάρχουν πολλές καλές στιγμές αλλά αν πρέπει να πω μία σπέσιαλ στιγμή είναι αυτή».

Τα τελευταία χρόνια η ΑΕΚ αναπτύχθηκε πολύ κάνοντας μεγάλα βήματα προόδου. Πιστεύεις έχει πλέον όλα τα εχέγγυα για να παλέψει τα επόμενα χρόνια για το πρωτάθλημα;
«Είμαι πάντα αισιόδοξος αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο έγινε αυτό με τον κορωνοϊο που δεν είναι τόσο εύκολο. Δεν είναι δικαιολογία αλλά όπως είπες η ΑΕΚ όλο και μεγαλώνει. Είναι δύσκολο για ένα σύλλογο να πληρώνει κάθε φορά στην ώρα του κάθε μήνα. Είναι δύσκολο να βρει τα χρήματα αλλά αυτός ο σύλλογος βρίσκει τον τρόπο, πληρώνει πάντα στην ώρα του, όλα είναι ξεκάθαρα και πιστεύω ότι θα πετύχει κάτι σπέσιαλ τα επόμενα χρόνια, διότι πιστεύω ότι τώρα που ήρθε ο Ρόκα, το έδειξε και προηγουμένως ότι μπορεί να το κάνει. Πιστεύω ότι μπορεί να το κάνει ξανά αλλά και κάτι περισσότερο».

Ήταν και είναι το κλειδί για την ΑΕΚ ότι έχει ένα πρόεδρο που πληρώνει στην ώρα του κάθε μήνα και ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές ήταν ικανοποιημένοι στον σύλλογο;
«Φυσικά. Το πιο σημαντικό σήμερα είναι η οικονομική σταθερότητα των συλλόγων. Ήταν καλό που εμείς δεν είχαμε στο μυαλό μας αν θα πληρωθούμε στην ώρα μας γιατί νιώθαμε ασφαλείς με αυτό το κομμάτι επειδή στο τέλος όλα εξαρτιόνται από τα χρήματα. Αν δώσεις πολλά χρήματα μπορείς να κατακτήσεις τα πάντα, αλλά κάποιες φορές δεν εξαρτιόνται μόνο από τα χρήματα. Στο τέλος πιστεύω στα επόμενα χρόνια η ΑΕΚ θα δείξει κάτι περισσότερο».

Ο Τσάβι Ρόκα πιστεύεις είναι το κατάλληλο άτομο για την ΑΕΚ;
«Για μένα ναι. Επειδή έχει δείξει και προηγουμένως τι μπορεί να κάνει. Έφερε τον σύλλογο στη δεύτερη θέση και την τρίτη, κέρδισε το κύπελλο και ελπίζω ότι στα επόμενα χρόνια θα κάνει κάτι περισσότερο. Πιστεύω πολύ σ’ αυτόν».

Όταν σε κάλεσε να μιλήσετε και να σου ανακοινώσει την απόφαση του τι ήταν αυτό που σου είπε;
«Μου είπε ότι αυτή ήταν η δική του απόφαση, η απόφαση του συλλόγου ότι δεν θα συνεχίσω. Είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση, επαγγελματική. Όπως είπα και πριν έδωσα τα πάντα για την ΑΕΚ και η ΑΕΚ μου έδωσε τα πάντα και πιστεύω δεν μπορούμε να ζητάμε περισσότερα».

Πιστεύεις ότι κάποιοι τραυματισμοί δεν σου επέτρεψαν να παίξεις περισσότερα ματς και να προσφέρεις περισσότερα τα τελευταία δυο περίπου χρόνια;
«Ναι, ναι. Είχα κάποιους τραυματισμούς. Αν δεν τους είχα στα σίγουρα θα συνέχιζα ακόμη δυο-τρία χρόνια. Αλλά όταν άρχισαν οι τραυματισμοί και κάποιοι άνθρωποι με πίεζαν να παίξω αν και δεν ήμουν 100% έτοιμος και έπαιζα. Μετά οι μικροί τραυματισμοί γινόντουσαν πιο μεγάλοι και δεν είχα τον χρόνο για να ξεκουραστώ. Γιατί συνεχώς άκουγα ότι πρέπει να παίξω και πρέπει να παίξω. Στο τέλος αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Είμαστε επαγγελματίες αλλά στα σίγουρα αν ξεκουραζόμουν κάποιες βδομάδες ή κάποιες μέρες παραπάνω για να είμαι 100% έτοιμος πιστεύω θα ήμουν όπως ήμουν και πριν 1,5 χρόνο».

Ήταν εντός της ομάδας το άτομο που σε πίεζε να παίζεις;
«Ναι. Ο προπονητής, ο προηγούμενος Τεχνικός Διευθυντής με πίεζε συνεχώς να παίζω αλλά, εντάξει. Πιστεύω ότι χρειαζόμουν λίγη περισσότερη ξεκούραση εκείνη την περίοδο. Όταν κάποιος σε καλεί να παίξεις πρέπει να παίζεις, ίσως βέβαια να έπρεπε να πω κάποιες φορές ένα «stop» αλλά δεν μπορούσα. Μετά όταν αντιλήφθηκα ότι μου δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα το σταμάτησα. Χρειαζόμουν να ξεκουραστώ περισσότερο, να αποθεραπευτώ καλά για να έχω καλύτερη απόδοση. Όπως και να έχει είμαι σίγουρος ότι αν δεν είχα τους τραυματισμούς θα έμενε δυο χρόνια ακόμη».

Είχες και πρόταση πρόπερσι να πας στην Ελλάδα για ένα εξάμηνο;
«Ναι, με κάλεσαν την τελευταία μέρα του Ιανουαρίου. Πως μπορώ να αποφασίσω σε μία μέρα. Αν με καλούσαν μία βδομάδα ή 10 μέρες προηγουμένως θα μπορούσα να το σκεφτώ επειδή έχω και οικογένεια, παιδί που πάει σχολείο, θα μπορούσα να προετοιμαστώ λίγο. Μέσα σε μία μέρα προτίμησα να μείνω εδώ».

Ήταν η περίοδος που τέθηκες εκτός της λίστας της ομάδας…
«Ναι, ναι».

Ήταν δύσκολη περίοδος για σένα;
«Ήταν δύσκολη περίοδος επειδή πρώτη φορά στην καριέρα μου βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση. Δεν είχα αποθεραπευτεί 100% και είχα την πρόταση από τον ΟΦΗ που δεν πήγα. Μετά από ένα μήνα ήρθε ο κορωνοϊός και έγινε ότι έγινε. Στο τέλος ήταν καλό για μένα ότι δεν πήγα».

Ποια είναι η άποψη σου για τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη;
«Δεν έχω λόγια να τον περιγράψω. Είναι επαγγελματίας, πολύ καλός τύπος, συνεχώς μας βοηθά και μας στηρίζει. Όταν χρειαζόμαστε κάτι είναι εκεί, μας δίνει θετική ενέργεια. Αυτό που μπορώ μόνο να πω είναι ότι είναι απίστευτο, απίστευτο άτομο. Το ίδιο και το προσωπικό και η υπόλοιπη διοίκηση».

Ποιος ήταν ο καλύτερος προπονητής που είχες στην ΑΕΚ;
«Για μένα όλοι ήταν καλοί, αλλά όταν κερδίζεις με κάποιους προπονητές είναι καλό. Με τον Κρίστιανσεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Μετά ήρθε ο Ιδιάκεθ και κερδίσαμε το κύπελλο, μετά ήρθε ο Ιραόλα και μπήκαμε στους ομίλους του Γιουρόπα. Με αυτούς τους δυο προπονητές κερδίσαμε πολλά και παίξαμε και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Με Ιραόλα και τον Ιμανόλ».

Με τον Ιραόλα ίσως παίξατε καλύτερο ποδόσφαιρο αλλά με τον Ιδιάκεθ είχατε καλύτερα αποτελέσματα;
«Πιστεύω και με τους δυο είχαμε παίξει καλό ποδόσφαιρο. Επειδή κάποιες φορές με τον Ιμανόλ παίζαμε διαφορετικά συστήματα ενώ με τον Ιραόλα το 4-3-3 ή το 4-4-2. Με τον Ιμανόλ παίζαμε συνήθως 3-5-2 ή 3-4-3 αλλά και με τους δυο παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Επίσης με τον Κρίστιανσεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Ήταν όταν ήρθα και παίζαμε για τον τίτλο στη Λευκωσία με το ΑΠΟΕΛ, όταν ο Άλβες είχε χάσει το γκολ μπροστά από άδειο τέρμα και στην αντεπίθεση δεχθήκαμε το γκολ».

Θέλεις να μείνεις στην Κύπρο έτσι;
«Θέλω ναι, Θα δω τις προτάσεις που θα υπάρχουν και θα δω. Πρώτος μου στόχος είναι να μείνω».

Έχεις κάτι χειροπιαστό;
«Ακόμη τίποτα, αλλά πιστεύω ότι κάτι θα γίνει».

Πριν μερικούς μήνες ακούσαμε για ενδιαφέρον της ΑΕΛ για σένα. Υπήρξε κάτι;
«Σε μένα δεν ήρθε κάτι. Τώρα είναι το τέλος της σεζόν και ελπίζω ότι σύντομα θα ξέρω που θα αγωνίζομαι τη νέα σεζόν».

Πριν μας μίλησες για συστήματα. Σου αρέσει να αγωνίζεσαι με τριάδα ή τετράδα στην άμυνα;
«Το αγαπημένο μου σύστημα είναι με τριάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη παίζουν πλέον και με τριάδα και με τετράδα. Εξαρτάται από τον προπονητή τι του αρέσει».

Πριν μας είπες για τους δυο προπονητές που ξεχώρισες στην ΑΕΚ. Για τους συμπαίκτες που είχες ποιους θα ξεχώριζες;
«Είναι πολλοί που ήταν καλοί. Δεν μπορώ να πω ότι αυτός ήταν ο καλύτερος. Τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια είμαστε όλοι μαζί και γι’ αυτό είχαμε καλά αποτελέσματα. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο με τον κορωνοϊό ήταν περίεργη κατάσταση».

Ήταν μόνο ο κορωνοϊός που η ομάδα δεν ήταν αυτή που έπρεπε;
«Δεν ήταν μόνο ο κορωνοϊός. Ήταν και οι πολλές αλλαγές που έγιναν. Αλλάξαμε δυο-τρεις προπονητές σε ένα χρόνο. Ήταν δύσκολο αλλά είναι φυσιολογικό. Όταν δεν έχεις αποτελέσματα πρέπει κάτι να αλλάξεις. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, αν δεν προσπαθήσεις να αλλάξεις την κατάσταση θα πηγαίνεις όλο και πιο κάτω».

Ήταν τόσο κακή επιλογή αυτή του Αρνάλ Κόντε για την ομάδα;
«Δεν πιστεύω ότι ήταν τόσο κακή επιλογή. Όλοι κάνουν λάθη, Εγώ, εσύ, όλοι. Ίσως δεν ήταν καλή στιγμή για τον ίδιο. Μπορεί κάτι να σκεφτόταν ότι θα ήταν καλό αλλά στο τέλος να μην ήταν έτσι τα πράγματα εκ του αποτελέσματος».

Δεν μου απάντησες όμως για τους καλύτερους συμπαίκτες που είχες.
«Έχουμε πολλούς. Αν θα πω κάποιον δεν θα είναι καλό για μένα. Μπορώ να πω ότι εγώ, ο Άντερ Μουρίγιο και ο Καταλά ήμασταν οι καλύτεροι αμυντικοί όταν παίζαμε μαζί για μία τριετία. Ο Τρισκόφσκι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Κύπρο όχι μόνο για την ΑΕΚ. Ο Λαρένα, ο Τομάς, είναι πολλοί παίκτες. Ο Ακοράν επίσης».

Ο Καταλά επέστρεψε στην ΑΕΚ…
«Έκανε πολλά καλά πράγματα στην ΑΕΚ, έγραψε ιστορία εδώ και είναι καλό που κάποιοι άνθρωποι που έγραψαν ιστορία σε αυτό το σύλλογο επιστρέφουν».

Στο Euro η χώρα σου θα βρίσκεται στα τελικά με τον Τρισκόφσκι.
«Ο Τρισκόφσκι θα πάει αλλά εγώ θα το δω από την τηλεόραση. Κανένα πρόβλημα».

Ήταν σκληρό για σένα αυτό; Ότι δεν μπόρεσες και εσύ να είναι σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση;
«Στις πρώτες κλήσεις που δεν ήμουν μέσα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά μετά επικεντρώθηκα στην ομάδα και το ξέχασα. Θα το απολαύσω βλέποντας το από την τηλεόραση. Θα ήθελα να πάω αλλά είναι επιλογή του προπονητή και την σέβομαι».

Μεγάλη στιγμή για την χώρα…
«Ναι, μεγάλη στιγμή, πρώτη φορά στην ιστορία μίας μικρής χώρας. Δείξαμε σε όλους αυτά τα τρία-τέσσερα χρόνια ότι πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πετύχουμε το κάτι παραπάνω».

Στην ΑΕΚ σου κόλλησαν και το παρατσούκλι «Boss». Πως προέκυψε;
«Αυτό προέκυψε όταν είχα σκοράρει με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» όπου κερδίσαμε 1-0 με ένα απίστευτο δικό μου γκολ. Ήταν στα σίγουρα το καλύτερο στην καριέρα μου. Ο Νέλσον είχε κάνει κάποια βίντεο και τα έβαλε στα social media και με αποκαλούσε «Boss (το αφεντικό)» όταν πανηγύρισα με τον τρόπο μου και απ’ εκεί προέκυψε».

Κλείνοντας Ντάνιελ ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ΑΕΚ.
«Να είναι ενωμένοι σε ότι κάνουν. Εύχομαι την επόμενη χρονιά να πανηγυρίσουν κάτι ακόμη πιο μεγάλο. Αυτό που μου έλειψε στα χρόνια μου εδώ είναι ένα πρωτάθλημα και πιστεύω και εύχομαι να το πανηγυρίσουν. Και αν έρθει θα έρθω και εγώ να το πανηγυρίσουμε μαζί. Εύχομαι να το πετύχουν και να το πανηγυρίσουν τα επόμενα χρόνια».

Αν συνεχίσεις στην Κύπρο σε άλλη ομάδα και σκοράρεις απέναντι στην ΑΕΚ θα πανηγυρίσεις το γκολ;
«Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να το κάνω αυτό. Με τάισε αυτός ο σύλλογος, αυτός ο σύλλογος μου έδωσε τα πάντα και του έδωσα και εγώ ότι μπορούσα, με τάισε όπως και την οικογένεια μου και έχω εκπληκτικά συναισθήματα για τον σύλλογο. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ήταν απίστευτα τα 5,5 χρόνια μου εδώ».

Πάνος Λάρκος-Larnakaonline Sports

Send this to a friend