Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ανακοίνωση Ανόρθωσης για Γιουρόπα Λιγκ, ημερομηνίες και πιθανούς αντιπάλους!
Ανακοίνωση Ανόρθωσης για Γιουρόπα Λιγκ, ημερομηνίες και πιθανούς αντιπάλους!

Ανακοίνωση Ανόρθωσης για Γιουρόπα Λιγκ, ημερομηνίες και πιθανούς αντιπάλους!

Ανακοίνωση από την Ανόρθωση για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ που θα συμμετάσχει η ομάδα. 

Αναλυτικά:

Αλλαγές προκύπτουν σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή της Ανόρθωσης Αμμοχώστου στα κύπελλα Ευρώπης 2021-22, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση που λάβαμε από την UEFA.

Με το τέλος των φετινών διοργανώσεων λήφθηκαν οι οριστικές αποφάσεις για το rebalancing του access list και με βάση αυτές, η ομάδα μας αλλάζει διοργάνωση και από το UEFA Europa Conference League θα αγωνιστεί στο UEFA Europa League.

Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι το κενό που προκύπτει από τη θέση που δίνεται στους ομίλους του UEFA Europa League για τον κάτοχο του UEFA Europa Conference League. Μιας και είναι η πρώτη σεζόν της νέας διοργάνωσης αυτή η θέση δε θα χρησιμοποιηθεί και την παίρνει ο κυπελλούχος της έβδομης χώρας στην κατάταξη Ρωσίας. Η γενικότερη ανακατανομή, φέρνει την κυπελλούχο της 16ης χώρας Ανόρθωση να μεταφέρεται στον τρίτο προκριματικό της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Ημερομηνίες κληρώσεων και αγώνων

Η κλήρωση του τρίτου προκριματικού θα λάβει χώρα στις 19 Ιουλίου και οι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 5 και 12 Αυγούστου. Στις 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση και για τα play offs των διοργανώσεων. Είτε προκριθούμε σε αυτά του UEFA Europa League, είτε τελικά αγωνιστούμε σε εκείνα του UEFA Europa Conference League οι αγώνες μας είναι προγραμματισμένοι για τις 19 και 26 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως στο καλεντάρι της ομάδας μας υπάρχει και ο αγώνας για το σούπερ καπ με αντίπαλο την Ομόνοια, που θα διεξαχθεί στις 13 Ιουλίου.

Πιθανοί αντίπαλοι

Με το τέλος των πρωταθλημάτων, ξεκαθάρισε και η λίστα με τους πιθανούς αντιπάλους της ομάδας μας στον τρίτο προκριματικό. Πρόκειται για τις έξι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο δεύτερο προκριματικό του UEFA Champions League στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών. Πρόκειται για τις

Σέλτικ Σκωτίας, PSV Ολλανδίας και Σπάρτα Πράγας Τσεχίας που θα είναι seeded στην κλήρωση και τις Ραπίντ Βιέννης Αυστρίας, Γαλατασαράϊ Τουρκίας και Μίτζιλαντ Δανίας. Στις 19 Ιουλίου θα μάθουμε το ζευγάρι αντιπάλων με το χαμένο του οποίου θα αναμετρηθούμε.

Σύμφωνα με τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης των play offs του UEFA Europa League που έχει αποφασιστεί, σε περίπτωση πρόκρισης από τον τρίτο προκριματικό θα αντιμετωπίσουμε μια από τις ακόλουθες ομάδες:

ΑΖ Αλκμάαρ Ολλανδίας, Φενερμπαξτσέ Τουρκίας, Ζόρια Ουκρανίας, Αντβέρπ Βελγίου, Στουρμ Γκρατς Αυστρίας και Ράντερς Δανίας.

LarnakaOnline Sports

Send this to a friend