Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Οι Χωραΐτες τα Σαββατοκύριακα, οι Ρώσοι τις καθημερινές
Οι Χωραΐτες τα Σαββατοκύριακα, οι Ρώσοι τις καθημερινές

Οι Χωραΐτες τα Σαββατοκύριακα, οι Ρώσοι τις καθημερινές

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Κι ενώ από σήμερα (1/6) μπαίνουμε για τα καλά στην καλοκαιρινή περίοδο, η κίνηση στις παραλίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, της κατ’ εξοχήν τουριστικής επαρχίας της Κύπρου, δεν είναι ακόμα η αναμενόμενη. Αν εξαιρέσουμε τα Σαββατοκύριακα, όπου οι «χρυσές» ακτές της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, κατακλύζονται από χιλιάδες ντόπιους επισκέπτες (κυρίως από τη Λευκωσία), τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας η κίνηση στις παραλίες, δεν μπορεί να θεωρηθεί απόλυτα ικανοποιητική και σε τίποτε δεν θυμίζει την κίνηση των προηγούμενων χρόνων, προ πανδημίας.

Ο επιθεωρητής παραλιών στο Δήμο Αγίας Νάπας Δημήτρης Πατέρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι τουρίστες από τη Ρωσία σώζουν, προς το παρών, την παρτίδα όσον αφορά τις καθημερινές.

«Έχουμε λίγους Ρώσους τουρίστες τις καθημερινές και πολύ λιγότερους Ισραηλινούς. Υπάρχει κάποια κίνηση, αλλά είναι περιορισμένη. Δυστυχώς, ακόμα δεν έχουμε ροή Βρετανών τουριστών, αφού δεν υπάρχουν πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ευελπιστούμε ότι θα πάμε καλύτερα από τα μέσα Ιουνίου και μετέπειτα, ελπίζοντας ότι μέχρι τότε θα ξεκινήσουν και οι αφίξεις Βρετανών επισκεπτών», σημείωσε ο κ. Πατέρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προτίμηση που δείχνει η πλειοψηφία των κατοίκων της πρωτεύουσας προς τις ακτές της ελεύθερης Αμμοχώστου κατά τα Σαββατοκύριακα.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σ’ εποχές πολύ δύσκολες λόγω του κορωνοιού, η επαρχίας μας φαίνεται να κερδίζει και πάλι το στοίχημα με τους Κύπριους επισκέπτες, οι οποίοι δείχνουν για ακόμα μια φορά την προτίμησή τους στην Αγ. Νάπα», συμπλήρωσε.

Ο Δημήτρης Πατέρας είπε ότι σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η κίνηση στις παραλίες της Αγίας Νάπας είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο σε σύγκριση με το 2019 και τις προηγούμενες χρονιές ακόμα είναι σε πιο χαμηλά επίπεδα.

Στην Αγία Νάπα και τον Πρωταρά υπάρχει η εκτίμηση πως μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλειοψηφία των ξενοδοχειακών μονάδων και των κέντρων αναψυχής των δύο περιοχών.

Send this to a friend