Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Ένα (κυπριακό) μουσείο που αξίζει να επισκεφθείς με τα παιδιά σου
Ένα (κυπριακό) μουσείο που αξίζει να επισκεφθείς με τα παιδιά σου

Ένα (κυπριακό) μουσείο που αξίζει να επισκεφθείς με τα παιδιά σου

Θα ξετρελάνει και εσάς άλλα και τα παιδιά σας. Το μουσείο αυτό πέρα από το ότι θα σας χαρίσει μία πολύ καλή ευκαιρία για βόλτα, θα σας δώσει την ευκαιρία ταυτόχρονα να περάσετε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας και ταυττόχρονα να μάθετε και ενδιαφέροντα πράγματα για τη φυσική ιστορία του νησιού μας.

Το συγκεκριμένο μουσείο βρίσκεται στο εργοστάσιο της Carlsberg στα Λατσιά- Δάλι και είναι ανοιχτό στο κοινό για επισκέψεις με ελεύθερη είσοδο.

Είναι ένα αξιόλογο και άρτια οργανωμένο μουσείο, Ευρωπαϊκού επιπέδου, που συμβάλλει στην πληρέστερη ενημέρωση του κοινού για την πανίδα και τη γεωλογία της Κύπρου. Το μουσείο παρουσιάζει στον επισκέπτη ανάγλυφη τη φύση και τα αντιπροσωπευτικά δείγματά της.

Η συλλογή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας περιλαμβάνει περίπου 2500 εκθέματα. Το μεγαλύτερο της μέρος αποτελείται από ταριχευμένα θηλαστικά, πτηνά, ψάρια, ερπετά και έντομα, καθώς και πετρώματα, ορυκτά, ημιπολύτιμους λίθους, όστρακα, απολιθώματα και άλλα.

Κάτι άλλο που θα σε εντυπωσιάσει είναι η αναπαράσταση της Κυπριακής Αγροτικής Αυλής με όλα τα κατοικίδια που μπορούσε να δει κανείς στις κυπριακές αυλές του παλιού καιρού καθώς επίσης και τα ψεύτικα δείγματα δεινοσαύρων που υπάρχουν έξω στους κήπους του εργοστασίου της Carlsberg.

(22585834) Χώρος Ζυθοποιείου Carlsberg, Λευκωσία. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  08.30-13.00. Οι επισκέψεις διευθετούνται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Πηγή: http://www.natmuseum.org.cy

Send this to a friend