Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ Καρφώθηκε πρόκα στο μάτι του κατά τις διακοπές του στην Κύπρο:«Συγνώμη μητέρα»
Καρφώθηκε πρόκα στο μάτι του κατά τις διακοπές του στην Κύπρο:«Συγνώμη μητέρα»

Καρφώθηκε πρόκα στο μάτι του κατά τις διακοπές του στην Κύπρο:«Συγνώμη μητέρα»

Ο Μιχάλης Θαλασσίτης ήταν μόλις πέντε χρονών όταν διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό με πρόκα στο μάτι κατά τις διακοπές του στην Κύπρο. 23 χρόνια μετά το ατύχημα χρειάστηκε να αφαιρέσει το μάτι του.

Ο 28χρονος, μόνιμος κάτοικος Βρετανίας, βρισκόταν για διακοπές με την οικογένειά του στην Κύπρο όταν γλίστρησε και έπεσε πάνω σε μια πρόκα. Εάν δεν έβαζε τα χέρια του μπροστά, μπορούσε να χάσει τη ζωή του, αναφέρει δημοσίευμα της MyLondon.

Michael had the operation at Moorfields Eye Hospital in Islington

Ο Μιχάλης μιλώντας στο ίδιο μέσο, τόνισε ότι «ήταν επίπονο και ήμουν εντελώς σοκαρισμένος. Το μόνο που θυμάμαι είναι να γυρνώ στη μητέρα μου, η οποία στεκόταν εκεί, σίγουρα νιώθοντας ότι βρισκόταν σε ταινία τρόμου, βλέποντας το μάτι μου να αιμορραγεί».

Μετά το ατύχημα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε επέμβαση. Θυμάται ότι είχε αναφέρει στους δικούς του «Κατάστρεψα κάπως τις διακοπές. Συγνώμη μητέρα και πατέρα».

Από την ηλικία των πέντε, ο Μιχάλης έπρεπε να ζήσει με το τραυματισμένο του μάτι. Μπορούσε να δει αλλά όχι καθαρά. Με τα χρόνια όμως η όραση του μειώθηκε και άρχισε να νιώθει πίεση και πόνο πίσω από το μάτι. Εξομολογείται ότι πέρασε μπούλινγκ στο σχολείο λόγω της «διαφορετικότητάς» του.

Πριν από έξι μήνες η κατάσταση του ματιού του χειροτέρεψε. Είχε ξυπνήσει ένα πρωί και διαπίστωσε ότι για πρώτη φορά το μάτι του αιμορραγούσε. Όταν πήγε σε κλινική ένας γιατρός του εξήγησε ότι είχε τρύπα στο μάτι και έπρεπε να χειρουργηθεί για να τη φτιάξει.

Michael has been documenting his eye removal journey on instagram

Ενώ η επέμβαση θεωρήθηκε επιτυχημένη, λίγους μήνες μετά το μάτι του εμφάνισε ξανά αιμορραγία. Αυτή τη φορά οι γιατροί του είπαν ότι έπρεπε να του αφαιρέσουν το μάτι. Μετά την αφαίρεση ο Μιχάλης θα βάλει προσθετικό μάτι.

Εξήγησε στη MyLondon ότι δεν νιώθει ότι το να έχει ένα μάτι υστερεί σε κάτι κοινωνικά ή σωματικά. «Είναι δύσκολο για μερικούς ανθρώπους να το καταλάβουν, αλλά ποτέ δεν με έριξε. Είχα σπουδαίους φίλους, μια καλή δουλειά και γενικά αγαπώ τη ζωή».

Θυμάται έντονα όταν βρισκόταν στο χειρουργείο στην Κύπρο τη μητέρα του να λέει «Θεέ μου τι θα γίνει εάν δεν μπορέσει ποτέ να βρει σύντροφο;». Ευτυχώς, όπως τονίζει, ποτέ δεν ήταν εμπόδιο στις σχέσεις του.

 

 

Ο Μιχάλης δημιούργησε μια σελίδα στο Instagram, στην οποία αναρτά φωτογραφίες της διαδικασίας που πέρασε σε μια προσπάθεια να βοηθήσει άλλους ανθρώπους που πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις.

 

Send this to a friend