Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αισθητικές παρεμβάσεις για τη Γειτονιά Καλλιτεχνών Λάρνακας
Αισθητικές παρεμβάσεις για τη Γειτονιά Καλλιτεχνών Λάρνακας

Αισθητικές παρεμβάσεις για τη Γειτονιά Καλλιτεχνών Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέα, πιο όμορφη όψη στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας, παρά την παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά, θα προσδώσει η Γειτονιά των Καλλιτεχνών, η επίσημη παρουσίαση της οποίας θα γίνει την Παρασκευή, 28 του μήνα, από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ) και τον δήμο της πόλης.

Ο πρόεδρος της ΕΤΑΠ Ντίνος Λευκαρίτης και ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας θα προβούν σε μια σύντομη παρουσίαση της έναρξης των πρώτων βελτιωτικών παρεμβάσεων στην περιοχή, αλλά και των μεγάλων αλλαγών που έπονται μελλοντικά.

Πρόκειται για την πλήρη ανάπλαση της περιοχής (πάροδος της παραλιακής Πιαλέ Πασά), όπου λειτουργούν σήμερα τα εργαστήρια των Λαρνακέων κεραμιστών και άλλων καλλιτεχνών, η οποία ουσιαστικά θα μετατραπεί σε μια σύγχρονη και πανέμορφη Γειτονιά Καλλιτεχνών και παράλληλα σ’ ένα καινούργιο σημείο αναφοράς για την πόλη.

Στόχος της πλήρους ανάπλασης της συγκεκριμένης περιοχής είναι η προσέλκυση ντόπιων και κυρίως ξένων επισκεπτών, ταυτόχρονα με την ανάδειξη του έργου των ντόπιων καλλιτεχνών. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί μικρές αισθητικές παρεμβάσεις στην περιοχή.

Οι μεγάλες αλλαγές έπονται προσεχώς, με κονδύλια της Ε.Ε. και θ’ ανακοινωθούν από τον Δήμαρχο Λάρνακας. Οι εργασίες θα καλύψουν τις οδούς Ακντενίζ, Μποζ Κουρτ, Μποζ Νταγ και τον ανοικτό χώρο παρά τον δημοτικό χώρο στάθμευσης του πρώην τουρκοκυπριακού σινεμά.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού, υπαίθρια έργα τέχνης και άλλα εξωραϊστικά έργα, τα οποία θ’ ανακοινωθούν κατά την εκδήλωση της ερχόμενης Παρασκευής.

Στα σχέδια περιλαμβάνονται, επίσης, υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας, πλακόστρωση του οδοστρώματος και των πεζοδρομίων μπροστά από τα εργαστήρια των καλλιτεχνών κι εγκατάσταση σύγχρονου οδικού φωτισμού.

Οι αρχές της Λάρνακας θεωρούν βέβαιο πως με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης στη Γειτονιά των Καλλιτεχνών, η περιοχή θα προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών, αφού ως γνωστό η παραλιακή οδός Πιαλέ Πασά θεωρείται από τις πλέον γραφικές και πιο πολυσύχναστες περιοχές της Λάρνακας, με την θάλασσα να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.

Send this to a friend