Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑ Οι 8 συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα
Οι 8 συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

Οι 8 συμβουλές για να χάσετε βάρος χωρίς δίαιτα

Θέλετε να χάσετε βάρος χωρίς να πρέπει να στηριχθείτε στη (ισχνή) δύναμη της θέλησής σας; Ανακαλύψτε 8 στρατηγικές -κάθε μία βασισμένη σε αποτελέσματα ερευνών- για να χάσετε βάρος χωρίς να κάνετε δίαιτα:

1. Χρονομετρήστε τα γεύματά σας
Βάλτε χρονόμετρο για 20 λεπτά και μάθετε να τρώτε αργά. Αυτή είναι μία από τις κύριες συνήθειες για να αδυνατίσετε χωρίς πολύπλοκα διατροφικά προγράμματα. Απολαύστε κάθε μπουκιά και κάνε την απόλαυση να διαρκέσει μέχρι να χτυπήσει το χρονόμετρο. Τα αργά γεύματα προσφέρουν ευχαρίστηση σε μικρότερες ποσότητες και διεγείρουν την παραγωγή των ορμονών πληρότητας από τον οργανισμό. Όταν καταβροχθίζετε το φαγητό σου βιαστικά, μπλοκάρονται αυτά τα σήματα και προκαλείται υπερφαγία.

2. Κοιμηθείτε περισσότερο για να ζυγίζετε λιγότερο
Με μία ώρα επιπλέον ύπνο κάθε βράδυ μπορεί να χάσετε μέχρι και 7 κιλά σε 1 χρόνο, σύμφωνα με ερευνητή του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, ο οποίος έκανε τις μετρήσεις για ημερήσια πρόσληψη 2.500 θερμίδων. Το σενάριό του δείχνει ότι, όταν ο ύπνος αντικαθιστά αργόσχολες δραστηριότητες –και το κλασικό αλόγιστο τσιμπολόγημα–, μπορείς να μειώσεις τις θερμίδες χωρίς προσπάθεια έως 6%. Τα αποτελέσματα διαφέρουν από άτομο σε άτομο, αλλά ο ύπνος βοηθά και με άλλον τρόπο. Υπάρχουν στοιχεία ότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά η όρεξή σου αυξάνεται και νιώθετε ασυνήθιστη πείνα.

3. Σερβίρετε περισσότερο φαγητό, φάτε περισσότερα λαχανικά
Συνοδεύστε το δείπνο με τρία λαχανικά απόψε αντί για ένα και θα φάτε περισσότερα χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Η μεγαλύτερη ποικιλία σας ξεγελά να φάτε περισσότερο – και η μεγαλύτερη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι εξαιρετικός τρόπος για να χάσετε βάρος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό σας χορταίνει με λιγότερες θερμίδες. Μαγειρέψτε τα χωρίς πρόσθετα λιπαρά, περιχύστε τα με λεμόνι και καρυκεύστε τα με μυρωδικά αντί να γεμίζετε sauce ή dressing υψηλά σε λιπαρά.

4. Κάντε το όπως οι Κινέζοι
Εάν προσθέσετε μια σούπα με βάση το ζωμό στην ημέρα σας, θα χορτάσετε με λιγότερες θερμίδες. Προτιμήστε τη μινεστρόνε, την κοτόσουπα ή μία κινέζικη won-ton. Η σούπα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην αρχή του γεύματος, επειδή επιβραδύνει το ρυθμό που τρώτε και μειώνει την όρεξη. Ξεκινήστε με ένα ζωμό ή μια σούπα σε κονσέρβα χαμηλή σε νάτριο, προσθέστε φρέσκα ή κατεψυγμένα λαχανικά και σιγοβράστε την. Προσοχή στις κρεμώδεις κρέμες, γιατί μπορεί να είναι υψηλές σε λιπαρά και θερμίδες.

5. Προτιμήστε τα δημητριακά ολικής αλέσεως
Τα σιτηρά ολικής αλέσεως, όπως το καστανό ρύζι, το κριθάρι, η βρόμη και το σιτάρι ολικής αλέσεως, ανήκουν κι αυτά στη στρατηγική απώλειας βάρους. Σας χορταίνουν με λιγότερες θερμίδες και πιθανά να μειώσουν τη χοληστερόλη σας. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως βρίσκονται, πλέον, σε πολλά προϊόντα, όπως βάφλες, ζύμη για πίτσα, mafin, ζυμαρικά και “λευκό” ψωμί για τοστ ολικής αλέσεως.

6. Κοιτάτε τα “αδύνατα” ρούχα σας
Κρεμάστε κάπου ένα παλιό αγαπημένο φόρεμα ή ένα σέξι τζιν ώστε να τα βλέπεις καθημερινά. Έτσι, θα έχετε τα μάτια σας στο βραβείο. Διαλέξτε κάτι που να είναι κάπως βολικό, ώστε να μπορέσετε να το φορέσετε σε σχετικά σύντομο διάστημα. Έπειτα, βγάλτε το περσινό φόρεμα κοκτέιλ για τον επόμενο, εφικτό στόχο.

7. Βελτιώστε την πίτσα
Eάν βάλετε λαχανικά αντί για αλλαντικά στην πίτσα, θα γλιτώσετε 100 θερμίδες από το γεύμα σας. Άλλα κόλπα είναι να μειώσετε την ποσότητα τυριού ή να βάλετε τυρί light και να επιλέξετε λεπτή ζύμη που φτιάχνεται μόνο με λίγο ελαιόλαδο.

8. Πείτε “ναι” στο πράσινο τσάι
Η κατανάλωσή του είναι επίσης μια καλή στρατηγική απώλειας βάρους. Σε κάποιες έρευνες υποστηρίζεται ότι μπορεί να επιταχύνει προσωρινά την καύση θερμίδων του οργανισμού, πιθανόν μέσω της δράσης φυτοχημικών που ονομάζονται κατεχίνες. Στη χειρότερη περίπτωση, θα πιείτε ένα αναζωογονητικό αψέφημα χωρίς πολλές θερμίδες.

Πηγή: harpersbazzar.gr

 

Send this to a friend