Home ΛΑΡΝΑΚΑ Αρχίζουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Τένις JuniorU18 στη Λάρνακα
Αρχίζουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Τένις JuniorU18 στη Λάρνακα

Αρχίζουν οι Παγκόσμιοι Αγώνες Τένις JuniorU18 στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεγάλες προοπτικές για διοργάνωση διεθνών αγώνων αντισφαίρισης, δημιουργεί η λειτουργία των νέων, σύγχρονων εγκαταστάσεων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας, παρά το πρώην κοινοτικό κέντρο της πόλης. Πρόκειται για αγώνες που συνδράμουν στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή λόγω Covid και παράλληλα προβάλλουν την πόλη στο εξωτερικό ως ιδανικό προορισμό για αθλητικό τουρισμό.

Εν καιρώ πανδημίας, η Λάρνακα θα φιλοξενήσει στα καινούργια γήπεδα του τοπικού ομίλου αντισφαίρισης, το πενθήμερο 30/5 – 5/6, τους Παγκόσμιους Αγώνες Τένις JuniorU18, με την συμμετοχή πέραν των 100 αθλητών από διάφορες χώρες του κόσμου. Οι συγκεκριμένοι αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν ικανοποιητικό αριθμό ξένων επισκεπτών σε ξενοδοχεία της Λάρνακας, αφού οι διαγωνιζόμενοι αντισφαιριστές, καθότι είναι κάτω των 18 ετών, θα πρέπει να συνοδεύονται είτε από τους γονείς, είτε από τους προπονητές τους.

Ως εκ τούτου, η μεγάλη αυτή διοργάνωση αντισφαίρισης εκτιμάται ότι θ’ αποτελέσει και μια (μικρή έστω) τονωτική ένεση για την ξενοδοχειακή βιομηχανία της πόλης η οποία περνά δύσκολες μέρες εξαιτίας της πανδημίας, όπως άλλωστε η ξενοδοχειακή βιομηχανία ολόκληρης της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας Μάριος Πέτρου δήλωσε στο Larnakaonline ότι μέχρι στιγμής στους Παγκόσμιους Αγώνες Αντισφαίρισης Juniorυπάρχουν γύρω στις 110 συμμετοχές, οι 80 από τις οποίες προέρχονται από διάφορες χώρες του πλανήτη, μέχρι και από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Πέτρου ανέφερε ότι οι νέες εγκαταστάσεις αντισφαίρισης της Λάρνακας προσδίδουν τεράστιες προοπτικές για φιλοξενία κι άλλων διεθνών αγώνων στο μέλλον, εφόσον βέβαια συνεχιστεί η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου. «Ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από το εξωτερικό για φιλοξενία κι άλλων διεθνών αγώνων κι εφόσον όλα πάνε κατευχήν με την επιδημιολογική μας εικόνα, είμαστε βέβαιοι πως προσεχώς θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλοξενήσουμε κι άλλους ξένους αθλητές στην πόλη μας», σημείωσε.

Να σημειωθεί, ότι τον περασμένο Απρίλιο, στη Λάρνακα, είχε πραγματοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία ακόμα ένα διεθνές τουρνουά αντισφαίρισης με την συμμετοχή 107 αθλητών από διάφορες χώρες.

 

Send this to a friend