Home ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΠΟΨΕΙΣ Η σημαντικότητα του Τουρισμού για τη χώρα μας
Η σημαντικότητα του Τουρισμού για τη χώρα μας

Η σημαντικότητα του Τουρισμού για τη χώρα μας

Γράφει η Άννα Κοσμά

Ο τουρισμός, αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές πηγές εισοδήματος σε όλο τον κόσμο. Πολλές χώρες εξαρτώνται από τους τουρίστες που τις επισκέπτονται για να απολαύσουν όλες τις ομορφιές τους, αποτελώντας έτσι μια από τις βασικότερες πηγές εισοδήματος. Είναι μια εγγενώς επεκτατική οικονομία, που συνεχώς διαθέτει και δημιουργεί νέες εμπειρίες και εντάσσονται νέα μέρη σε αυτόν. 

Ο τουρισμός αποτελεί για την Κύπρο το σημαντικότερο εξαγώγιμο προϊόν και τον ακρογωνιαίο λίθο για την ανάπτυξη της χώρας. Έχει επίσης τη δυνατότητα να συμβάλει στην ανάπτυξη των αγροτικών, των περιφερειακών ή των λιγότερο ανεπτυγμένων περιοχών. Πράγματι, οι υποδομές που δημιουργήθηκαν για τουριστικούς σκοπούς συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη, ενώ δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για την υλοποίηση σχετικών δράσεων οι οποίες θα ενισχύσουν τη διατήρηση και τη διεύρυνση του τουριστικού μας προϊόντος είναι η συνεργασία μεταξύ του Δημοσίου και του Ιδιωτικού τομέα όπου ο καθένας οφείλει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο. Η προσπάθεια ανάπτυξης των ειδικών και εναλλακτικών μορφών τουρισμού στη χώρα πρέπει να ενισχυθεί μέσα από επενδύσεις σε διάφορα έργα υποδομής. Και να μην ξεχνούμε ότι βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό μιας βιώσιμης Τουριστικής ανάπτυξης, είναι οι συμμετοχικές διαδικασίες και η αναβάθμιση του ρόλου των «εταίρων» που εμπλέκονται επαγγελματικά σε αυτήν, τη σχεδιάζουν ή τη διαχειρίζονται.

Ο κυπριακός τουρισμός βρίσκεται σε μία δύσκολη θέση αφού έχει να αντιμετωπίσει μία από τις πιο δύσκολες κρίσης στην ιστορία του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ελπίδες ανάκαμψης.

Το μεγάλο στοίχημα για τη «βαριά» μας βιομηχανία είναι προ των πυλών. Η κυπριακή τουριστική βιομηχανία ανάβει τις μηχανές της με στόχο να επαναφέρουμε την Κύπρο ξανά στο προσκήνιο. Όλοι μαζί σεβόμενοι τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στηρίζοντας τον τουρισμό μας και όλες τις επιχειρήσεις που συνδέονται με αυτόν, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος και να βοηθήσουμε στην ενθάρρυνση της έλευσης τουριστών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Άννα Κοσμά/ Υποψήφια Βουλεύτρια Δημοκρατικού Συναγερμού Επαρχία Λάρνακας

Στέλεχος Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου

Πρόεδρος Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας

Facebook: Άννα Κοσμά

Website: www.annakosma.com

 

 

 

Send this to a friend