Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΑΕΚ Μούζουρος για Ολατούντζι: «Θα εντυπωσιαστεί ο κόσμος, θα σας αποκαλύψω και κάτι…»
Μούζουρος για Ολατούντζι: «Θα εντυπωσιαστεί ο κόσμος, θα σας αποκαλύψω και κάτι…»

Μούζουρος για Ολατούντζι: «Θα εντυπωσιαστεί ο κόσμος, θα σας αποκαλύψω και κάτι…»

Στο LarnakaOnline Sports μίλησε ο πρώην προπονητής της Αλκής, Κύπρος Μούζουρος για τον Βίκτορ Ολατούντζι που πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Ο Μούζουρος ήταν αυτός που έφερε τον Ολατούντζι στην Κύπρο και στην Αλκή.

Διαβάστε τα όσα μας δήλωσε:

Κόουτς ο Ολατούντζι πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, ως γνωστό αυτό τον παίκτη τον έφερες εσύ στην Κύπρο, λίγα λόγια για αυτόν τον παίκτη.

«Καταρχάς να ευχηθούμε το καλύτερο στο παιδί και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Είναι ένα πολύ καλό παιδί και επαγγελματίας με νοοτροπία. Ο ποδοσφαιριστής αυτός ήταν η τελευταία μας μεταγραφή στην Αλκή και δεν ήταν τυχαίο αυτό, καθώς όσο πλησιάζαμε στο τέλος έπρεπε να αποφύγουμε τα λάθη στις επιλογές. Είναι ένα παιδί που ήρθε από την Νιγηρία στα 16 του στην Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Σλοβακία, οπόταν απόκτησε ευρωπαϊκή εμπειρία και ήρθε με ποδοσφαιρική και ευρωπαϊκή ανατροφή και όχι με Αφρικάνικη. Toν ποδοσφαιριστή αυτό στα 17 του τον πήρε η Μάτεσμπουργκ Αυστρίας, ομάδα Α’ Κατηγορίας και είχε δουλευτεί σε ένα τρόπο παιχνιδιού σε κόντρα επίθεσης, γιατί ήταν μία μικρή ομάδα που στο τέλος υποβιβάστηκε για χρέη. Είχαμε κάνει ανάλυση και βρήκαμε κάποια στοιχεία πολύ σημαντικά, το πρώτο είναι ότι έχει απίστευτα αθλητικά χαρακτηριστικά. Είναι απίστευτα γρήγορος παρά το ύψος που έχει, σίγουρα ήταν ο πιο γρήγορος παίκτης στη Β’ Κατηγορία και στη πρώτη κατηγορία θα εντυπωσιαστεί ο κόσμος από τη γρηγοράδα του. Είναι παίκτης που έχει όλο το πακέτο, την ηλικία και τις προδιαγραφές για να κάνει καριέρα. Εκεί στην ΑΕΚ είδαν αυτά τα πράγματα. Δεν θα σας κρύψω ότι εδώ και καιρό με ρώτησαν από πολλές ομάδες για τον Ολατούντζι και το περίμενα να πάει σε κάποια μεγάλη ομάδα».

Είχατε βολιδοσκοπήσεις όταν ήσασταν στην ομάδα για τον Ολατούντζι;

«Ναι λίγο πριν φύγω ξεκίνησαν να μας παίρνουν τηλεφωνήματα για αυτόν, αλλά όσο περνούσε ο καιρός εντεινόταν και περισσότερο και όσο ξεδίπλωνε το ταλέντο του ακόμη παραπάνω. Είχαν επικοινωνήσει μαζί μου πάνω από τις μισές κατηγορίες, φυσικά και με τον μάνατζερ του αλλά για πληροφορίες εγώ παρά του γεγονός ότι έφυγα από την Αλκή ενημέρωνα φυσικά την ομάδα για το όποιον ενδιαφέρον υπήρχε για τον Ολατούτζι από τον οποιονδήποτε».

Πιστεύεται ότι στην ΑΕΚ θα καταφέρει να ανταπεξέλθει;

«Πιστεύω πως ναι, σε πρώτη φάση το σίγουρο είναι ότι θα βοηθά σε συγκεκριμένες φάσεις και είναι παίκτης που μπορεί να χτυπήσει σε κόντρα επίθεση, αν του δοθεί ο παραμικρός χώρος, η αντίπαλη άμυνα τελείωσε. Είναι καλός και σε πλάτη, και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιονδήποτε τρόπο παιχνιδιού. Δυσκολεύεται λίγο σε κλειστές άμυνες, όμως έχει τέτοια χαρακτηριστικά που θα είναι χρήσιμος σε όποιον τρόπο παιχνιδιού θέλει να παίξει η ΑΕΚ, είναι πολύ καλή η κίνηση που έκανε».

Κόουτς ένας άλλος ποδοσφαιριστής που ξεχώρισε στην Αλκή φέτος στο πρώτο μισό ήταν ο Φακούντο και μετά έφυγε για ομάδα Α’ Κατηγορίας σε άλλη χώρα.

«Ναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής που και για αυτόν από την πρώτη μέρα που ήρθε δεχόμασταν συνεχώς τηλεφωνήματα. Απίστευτος παίκτης με δυνατό βιογραφικό, από Αλαβές, ομάδες Ισπανίας και Κόπα Λιπερταδόρες. Μιλάμε για μία περίπτωση που έπαιζε άνετα σε ομάδα της πρώτης 4αδας πρώτης Κατηγορίας. Ήταν ένας παίκτης διαμάντι, που δυστυχώς έφυγε τον Ιανουάριο, φυσικά η Αλκή δεν φταίει για αυτό, λογικά το πρόβλημα ήταν το οικονομικό, αλλά για ομάδα πρώτης Κατηγορίας το κασέ του ήταν χαμηλό και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί. Αλλά επειδή πέρασα και πιο παλιά μία άλλη κατάσταση με παίκτες από τη Β΄ Κατηγορία όταν ήμουν στη Δόξα, θα σας αποκαλύψω κάτι. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στις ομάδες της Α’ Κατηγορίας, ας κοιτάξουν και λίγο παίκτες από τη Β΄ Κατηγορία γιατί περνούνε παίκτες διαμάντια από την Κύπρο στη Β΄ Κατηγορία και μπορούν να βρουν παίκτες λαβράκια σε πολύ καλή τιμή. Όταν ήμουν στη Δόξα, είχα φύγει και μετά ήρθε η νέα τάξη πραγμάτων εκεί, ήρθε ο Σακέτι όταν η Δόξα ήταν Β’ Κατηγορία και όταν έβλεπες αυτό τον παίκτη εντυπωσιαζόσουν και ήταν ξεκάθαρο το ταλέντο του. Είχα μιλήσει με ομάδα πρώτης κατηγορίας που είχα στενή σχέση τους είπα να πάνε να δουν αυτό τον παίκτη και μου είπαν σιγά μην πάμε να δούμε παίκτη που είναι Β’ Κατηγορία. Δεν μπορείς να ξέρεις ποτέ τις συνθήκες γιατί ένας παίκτης βρέθηκε στη Β’ Κατηγορία, όπως και με τον Ολατούντζι γιατί ο Ολατούντζι ήρθε στην Κύπρο γιατί τελευταία στιγμή η ομάδα του υποβιβάστηκε στη Β΄ Κατηγορία.

Κόουτς μία τελευταία κουβέντα από εσένα.

«Να ευχηθώ το καλύτερο στο παιδί αλλά και με την ευκαιρία να ευχηθώ ότι καλύτερο στην Αλκή και στον κόσμο της γιατί αξίζει κάτι καλύτερο αυτή η ομάδα».

Θεόδωρος Τσιολάκης-LarnakaOnline Sports

Send this to a friend