Home ΛΑΡΝΑΚΑ Kαταδίκη 36χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ
Kαταδίκη 36χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ

Kαταδίκη 36χρονου για οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και αλκοόλ

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας επέβαλε σήμερα ποινή φυλάκισης 45 ημερών, στέρηση άδειας οδηγού για έξι μήνες και 4 βαθμούς ποινής, σε άνδρα ηλικίας 36 ετών, ο οποίος ενεπλάκη σε τροχαία σύγκρουση και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, τον Μάιο του 2020.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, υπεύθυνος του Κλάδου Τροχαίας Λάρνακας, το τροχαίο «σημειώθηκε το βράδυ της 13ης Μαΐου 2020, στην οδό 1ης Απριλίου, στη Λάρνακα, όταν ο 36χρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του, με αποτέλεσμα να συρθεί στο έδαφος και στη συνέχεια να συγκρουστεί με αυτοκίνητο, που οδηγούσε 24χρονη».

Πρόσθεσε ότι «από το ατύχημα τραυματίστηκε ελαφρά ο 36χρονος, ο οποίος υποβλήθηκε σε άλκοτεστ και νάρκοτεστ, με θετικές ενδείξεις. Ακολούθως, υπεβλήθη σε τελική εξέταση αλκοόλης με χαμηλότερη ένδειξη 57μg%, αντί 9μg% που είναι το όριο για τους μοτοσικλετιστές».

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή σήμερα το Δικαστήριο επέβαλε στον 36χρονο 4 βαθμούς ποινής στην κατηγορία που αφορούσε οδήγηση χωρίς την προσήκουσα επιμέλεια και προσοχή. Στην κατηγορία της οδήγησης χωρίς ασφάλεια και χωρίς κυκλοφορία δεν του επιβλήθηκε ποινή, ενώ του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 20 ημερών στην κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης».

Είπε ακόμα ότι στον 36χρονο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 45 ημερών στην κατηγορία της οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών, ποινή η οποία συντρέχει με αυτή την οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης. Επίσης του επιβλήθηκε στέρηση της άδειας οδηγού για έξι μήνες αρχίζοντας από αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου».

Send this to a friend