Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Οι ‘Γυναίκες σε δράση’ καθάρισαν και φύτεψαν στην Ορά
Οι ‘Γυναίκες σε δράση’ καθάρισαν και φύτεψαν στην Ορά

Οι ‘Γυναίκες σε δράση’ καθάρισαν και φύτεψαν στην Ορά

Στο πλαίσιο εκστρατείας καθαριότητας του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ηγείται σειράς περιβαλλοντικών δράσεων με τίτλο «Γυναίκες σε Δράση». Τη δραστηριότητα στηρίζουν τα Γραφεία των Επιτρόπων Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη δραστηριότητα στην Ορά, στην Ορεινή Λάρνακας, στην παρουσία της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Κλέλιας Βασιλείου και του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη.
Οι γυναίκες μέλη του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και κάτοικοι της κοινότητας επέλεξαν να καθαρίσουν, να φροντίσουν και να φυτέψουν το σημείο και το έχουν «υιοθετήσει», επιτηρώντας με αυτόν τον τρόπο τη νέα κατάσταση ώστε το αποτέλεσμα της δράσης να διατηρηθεί στο μέλλον.

Η δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στην έξοδο του γραφικού χωριού, προς το «Αλακάτι», σε ένα σημείο προσκυνήματος με περτεχνο ψηφιδωτό της Αγίας Μαρίνας, η οποία είναι και η πολιούχος Αγία της Οράς.


Η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως σήμερα είναι μια υπέροχη ημέρα στην Ορά και ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας για την όμορφη εκδήλωση και ανέφερε πως πάντα είναι δραστήριες γυναίκες σε δράση. Η κα. Βασιλείου ευχαρίστησε το Κοινοτικό Συμβούλιο Οράς, τους εθελοντές και τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Είναι πολύ δημιουργική αυτή η ημέρα, μια μικρή παρέμβαση αλλά πολύ σημαντική γιατί η ενδυνάμωση πάντα μιας τοπικής κοινωνίας είναι αυτή που οδηγεί σε πολλαπλά αποτελέσματα και σε μεγαλύτερα έργα, ανέφερε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, η οποία εξέφρασε τη χαρά της και ανέφερε πως αυτό μας έχει λείψει λόγω και της πανδημίας του κορωνοιού. «Τώρα που αρχίζουμε λίγο να χαλαρώνουμε», ανέφερε η Επίτροπος, «ας δούμε τις γειτονιές μας, ας δούμε τα σπίτια μας, ας δούμε τα χωριά μας τις πόλεις μας και πώς μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα».

Η κ. Βασιλείου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της για την παρουσία των μικρών παιδιών όχι απλά ως παρατηρητές αλλά στο ότι είναι συμμέτοχοι στην όλη διαδικασία. «Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό γιατί ακριβώς το κομμάτι της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ξεκινά εμπειρικά από πολύ μικρή ηλικία, είναι συνήθεια», είπε. Δεν είναι ακαδημαϊκή θεώρηση, δεν είναι ένα παραμύθι που διαβάζουμε στα παιδιά, αλλά είναι μια πραγματικότητα που τους δίνουμε κάθε μέρα, η επαφή με τη φύση.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ακόμα μια φορά ο εθελοντισμός αναδεικνύει την αξία του ακόμη και σε μικρές δράσεις είναι σημαντικό που ενεργοποιείται η τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά και οι νέοι. Σημαντικό δε είναι η καλλιέργεια μιας συνείδησης φιλικής προς το περιβάλλον και για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, αλλά και το πώς ως κοινωνία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, ανέφερε.

Πρόσθεσε πως «σήμερα βρισκόμαστε εδώ στην ωραία Ορά ακριβώς για να καλλωπίσουμε ένα ωραίο σημείο του χωριού, αλλά επίσης και να το εμπλουτίσουμε με δεντράκια, τα οποία και αυτά με τη σειρά τους θα συμβάλλουν στο να έχουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής».

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων συνεχάρη την Κοινότητα Οράς, τον Σύνδεσμο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τους εθελοντές, «που είναι η ψυχή αυτής της πολύ ωραίας πρωτοβουλίας».

Ο Κοινοτάρχης Οράς Άριστος Μιλτιάδου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η σημερινή είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την Επίτροπο Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, τον Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννη Γιαννάκη, τις γυναίκες και τον Σύνδεσμο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας. Ο Κοινοτάρχης Οράς κάλεσε τις γυναίκες να συνεχίσουν το έργο που υλοποιούν και ευχαρίστησε τους νέους της Οράς για την εθελοντική τους συμμετοχή.

Στο πλαίσιο της ίδιας σειράς δράσεων του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, θα ακολουθήσουν περισσότερες διοργανώσεις, σε άλλες κοινότητες της επαρχίας Λάρνακας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του COVID-19.


Send this to a friend