Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μικρό το κακό από Ισραήλ
Μικρό το κακό από Ισραήλ

Μικρό το κακό από Ισραήλ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεν θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρό το πλήγμα που δέχθηκε η τουριστική βιομηχανία της Κύπρου εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες στο Ισραήλ. Σύμφωνα με ξενοδόχους της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, υπάρχουν όντως κάποιες ακυρώσεις κρατήσεων σε ορισμένες μονάδες του Πρωταρά και της Αγίας Νάπας από την γειτονική χώρα, ωστόσο αυτές οι ακυρώσεις είναι πολύ λίγες αριθμητικά.

Και τούτο, διότι ήταν μειωμένη η κίνηση που είχε η ελεύθερη Αμμόχωστος και η Κύπρος γενικότερα το τελευταίο διάστημα από Ισραηλινούς επισκέπτες, η πλειοψηφία των οποίων απέφευγαν να κάνουν διακοπές στο νησί μας λόγω της άσχημης επιδημιολογικής εικόνας που επικρατούσε τους προηγούμενους μήνες. «Το πλήγμα δεν θεωρείται σοβαρό, διότι δεν είχαμε μεγάλο αριθμό κρατήσεων από Ισραηλινούς ταξιδιώτες.

Σίγουρα ο πόλεμος στην γειτονική χώρα είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωση ορισμένων κρατήσεων σε ξενοδοχεία, όχι όμως σε μεγάλους αριθμούς», δήλωσε χθες στο Larnakaonline ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας, ο οποίος επανέλαβε πως την δεδομένη στιγμή η ξενοδοχειακή βιομηχανία «διατηρείται στη ζωή» κυρίως λόγω της ρωσικής αγοράς. Ερωτηθείς, εξάλλου, για την πιθανότητα που υπάρχει οι συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς να έχουν τελικά ευεργετικές επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου, με την έννοια ότι κάποιοι ξένοι τουρίστες που σκόπευαν να επισκεφθούν το Ισραήλ, πλέον υπό τον φόβο του πολέμου θα αναθεωρήσουν τα σχέδια τους και θα προτιμήσουν το νησί μας για τις διακοπές τους, ο Δώρος Τάκκας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα.

«Σαν ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου δεν έχουμε αισθανθεί ένα τέτοιο φαινόμενο μέχρι στιγμής. Είναι, όμως, πιθανόν κάτι τέτοιο να συμβεί στο μέλλον. Θα διαφανεί τους προσεχείς μήνες. Προς το παρών δεν έχουμε κάτι το χειροπιαστό που να φανερώνει τέτοια πρόθεση εκ μέρους ξένων περιηγητών», ανέφερε. Στο μεταξύ, ορισμένες ακυρώσεις κρατήσεων από Ισραηλινούς παρατηρήθηκαν τα τελευταία 24ωρα και σε ξενοδοχεία της Λάρνακας.

Send this to a friend