Home ΛΑΡΝΑΚΑ Λάρνακα: Ένοχος σε 11 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης
Λάρνακα: Ένοχος σε 11 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

Λάρνακα: Ένοχος σε 11 κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για μήνες ολόκληρους ο ανήλικος ζούσε τον δικό του εφιάλτη, αφού ο υποτιθέμενος φίλος του τον έβαζε στο αυτοκίνητό του, τον οδηγούσε σε κάποια απόμερη τοποθεσία και τον κακοποιούσε σεξουαλικά. Μάλιστα, σε κάποια περίπτωση του επιτέθηκε και τον κτύπησε, προκειμένου να τον αποτρέψει ν’ αποκαλύψει το ένοχο μυστικό τους…

Ο ανήλικος, όμως, βρήκε το θάρρος και το κουράγιο να μιλήσει στη μητέρα του για τον «γολγοθά» που βίωνε, με αποτέλεσμα η υπόθεση να καταγγελθεί στο ΤΑΕ Λάρνακας και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας καταδίκασε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση 26χρονο, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, μετά από ακροαματική διαδικασία, σε συνολικά 11 κατηγορίες που αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση παιδιού και άσεμνες επιθέσεις, αδικήματα που διαπράχθηκαν σε διαφορετικές ημερομηνίες το 2016.

Κατά τον επίδικο χρόνο ο κατηγορούμενος ήταν 22 χρόνων και ο παραπονούμενος ανήλικος. Κατηγορούμενος και παραπονούμενος είχαν φιλική σχέση μεταξύ τους, αφού διέμεναν στην ίδια κωμόπολη, στην επαρχία Λάρνακας. Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών για προστασία της ταυτότητας του παραπονούμενου, ο οποίος σήμερα είναι 19 χρόνων.

Τα επιβαρυντικά στοιχεία

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, η δικαστής Δόνα Κωνσταντίνου έλαβε σοβαρά υπόψη, ως επιβαρυντικά στοιχεία, το γεγονός ότι τα σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος του ανήλικου γινόντουσαν κατ’ επανάληψη και ότι ο κατηγορούμενος (δεν είναι νυμφευμένος) αρνήθηκε ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, με αποτέλεσμα να διεξαχθεί δίκη και ο παραπονούμενος να υποχρεωθεί να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο, φέρνοντας ξανά στην μνήμη του τα όσα αποτρόπαια βίωσε στο αυτοκίνητο τουκατηγορουμένου. Το δικαστήριο τον έκρινε αξιόπιστο μάρτυρα. Μάλιστα, σε μια περίπτωση, σύμφωνα με την καταγγελία του παραπονούμενου, ο κατηγορούμενος του επιτέθηκε και τον κτύπησε για να τον αποτρέψει να μιλήσει… Τελικά η υπόθεση οδηγήθηκε στην Αστυνομία κατόπιν προτροπής της μητέρας του παραπονούμενου. Την υπόθεση για την κατηγορούσα αρχή χειρίστηκε ο Γιώργος Σταύρου.

Send this to a friend