Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Μ. Βασιλειάδου: Οι σοσιαλιστές αναδεικνύουν την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη
Μ. Βασιλειάδου: Οι σοσιαλιστές αναδεικνύουν την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη

Μ. Βασιλειάδου: Οι σοσιαλιστές αναδεικνύουν την ανάγκη για κοινωνική δικαιοσύνη

Οι σοσιαλιστές αναδεικνύουν την ανάγκη εμπράγματης εφαρμογής των πολιτικών για κοινωνική δικαιοσύνη και την εξελικτική μεταμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια πολιτική οντότητα όπου κάθε πολίτης θα χαίρει ευκαιριών για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και ικανοποιητικές απολαβές, όπου όλες οι οικογένειες θα έχουν στέγη και όλα τα παιδιά θα μεγαλώνουν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, απολαμβάνοντας υψηλού επιπέδου εκπαίδευση.

Έχει ήδη προηγηθεί διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους του ΕΣΚ με αποτέλεσμα την ετοιμασία μιας διακήρυξης.

Η Διακήρυξη των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών καλεί την ΕΕ να οδηγήσει την πορεία της στοχεύοντας σε πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, ίσων ευκαιριών, κοινωνικής δικαιοσύνης. Έφτασε ο καιρός για τους ευρωπαίους πολίτες να νιώσουν ασφάλεια και ευημερία, προστασία και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η άτυπη Διάσκεψη στο Πόρτο αποτέλεσε πρωτοβουλία της Κυβέρνησης της Πορτογαλίας και ο κύριος στόχος της είναι να διαμορφώσει την κοινωνική πολιτική της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία.

Στην Διάσκεψη Κορυφής που έγινε στις 7/5/2021 συμμετείχαν κράτη μέλη και θεσμοί της ΕΕ, κοινωνικοί εταίροι και η κοινωνία των πολιτών.

Send this to a friend