Home ΛΑΡΝΑΚΑ Δεν υποβλήθηκε ένσταση για υποψηφιότητες στη Λάρνακα
Δεν υποβλήθηκε ένσταση για υποψηφιότητες στη Λάρνακα

Δεν υποβλήθηκε ένσταση για υποψηφιότητες στη Λάρνακα

Δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση κατά των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν χθες στην Λάρνακα για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Έπαρχος Λάρνακας και Έφορος Εκλογικής Περιφέρειας Λάρνακας, Οδυσσέας Χατζηστεφάνου.

Πρόσθεσε ότι «από χθες στις 12.30 το μεσημέρι μέχρι και σήμερα την αντίστοιχη ώρα, δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση από οποιονδήποτε κατά των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν χθες στην εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας για την εκλογή μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, που θα γίνουν στις 30 Μαΐου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χατζηστεφάνου είπε ότι «συνολικά στην επαρχία Λάρνακας υπάρχουν 98.416 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι, οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 192 εκλογικά κέντρα. Για την επαρχία Λάρνακας υπάρχουν 6 βουλευτικές έδρες για τις οποίες υποβλήθηκαν 68 υποψηφιότητες από 15 κόμματα και Συνδυασμούς και μια υποψηφιότητα από ένα μεμονωμένο ανεξάρτητο άτομο».

Εξήγησε ότι από έξι υποψηφίους υπέβαλαν ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ), το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ), το Ανορθωτικό Κόμμα Εργαζόμενου Λαού (ΑΚΕΛ), το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) και η Αλληλεγγύη και η Δημοκρατική Παράταξη (ΔΗΠΑ),

Από τέσσερις υποψηφίους υπέβαλαν η Αφύπνιση – 2020 και η Αλλαγή Γενιάς, από τρεις το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου, η Πνοή Λαού και οι Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών, από ένα ο Πατριωτικός Συνασπισμός και η Αμμόχωστος για την Κύπρο και ένας ανεξάρτητος, ο Αβραάμ Θεμιστοκλέους.

Ερωτηθείς για τον τρόπο ψηφοφορίας των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Επαρχος Λάρνακας απάντησε πως «θα λειτουργήσουν 25 κινητές κάλπες, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για να ψηφίσουν μόνο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον για εγγραφή στον ειδικό εκλογικό στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 28 Μαΐου. Μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα γίνονται αλλαγές στα εκλογικά κέντρα, ώστε να αφαιρεθούν από τους εκλογικούς καταλόγους τα άτομα αυτά και να εγγραφούν σε άλλο κατάλογο».

Οσον αφορά τον τρόπο λειτουργίας των κινητών καλπών, ο Επαρχος Λάρνακας εξήγησε ότι «έχουν γίνει οι απαραίτητες πρόνοιες, ώστε όλα να λειτουργήσουν ομαλά. Συγκεκριμένα κάθε κινητό κέντρο (κάλπη) θα στελεχώνεται από ένα προεδρεύοντα και ένα βοηθό, θα διακινούνται με αστυνομικό όχημα και με τη συνοδεία δεύτερου αστυνομικού που θα βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «όλοι οι εκτοπισθέντες οι οποίοι προέρχονται από την Εκλογική Περιφέρεια Λάρνακας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα της Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου και Πάφου, καθώς και στα κέντρα του εξωτερικού, όπου έχουν τη διαμονή τους.

Οσον αφορά τα φθαρμένα εκλογικά βιβλιάρια ή βιβλιάρια που έχουν γεμίσει, ο κ. Χατζηστεφάνου ανέφερε ότι «οι πολίτες θα μπορούν μέχρι και το Σάββατο, δηλαδή μία μέρα πριν τις εκλογές να μεταβούν στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας, όπου και θα εκδοθεί αμέσως νέο. Ωστόσο, οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν και με την ταυτότητα τους».

Οσον αφορά τα νέα εκλογικά βιβλιάρια τα οποία δεν έχουν ακόμα παραλάβει οι ιδιοκτήτες τους, ο Επαρχος Λάρνακας είπε πως «αυτά έχουν σταλεί εδώ και μέρες στους Κοινοτάρχες αλλά και στους Κοινοτάρχες των ενοριών των πόλεων από τους οποίους θα πρέπει να τα ζητήσουν».

Send this to a friend