Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Με την ελπίδα αυτό να είναι το τελευταίο «ξεκλείδωμα» από την πανδημία, οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και χώρων εστίασης ανέβασαν ρολά από χθες το πρωί στη Λάρνακα.

Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν «μουδιασμένη», κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθότι την δεδομένη στιγμή, μετά από το lockdown, οι προτεραιότητες του κόσμου δεν είναι τα ψώνια. «Κίνηση δεν υπάρχει στα καταστήματα και αυτό ήταν κάτι που το περιμέναμε, αφού η έγνοια του κόσμου αυτές τις μέρες είναι τα εμβόλια και τα rapid test», μας δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας. Στη Λάρνακα, κάποιοι καταστηματάρχες ενδεχομένως να μην ανοίξουν μετά το τρίτο lockdown, αφού ορισμένες επιχειρήσεις έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός.

Από το πρωί, συνεργεία του Δήμου Λάρνακας, ξεκίνησαν την τοποθέτηση ξαπλώστρων και ομπρελών στις παραλίες, γεγονός που ουσιαστικά μεταφράζεται με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Η κίνηση στις παραλίες ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, κυρίως από ντόπιο τουρισμό, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν. Οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πως από τον Ιούνιο και μετέπειτα θα παρατηρηθεί αυξημένη επισκεψιμότητα και από τον εξωτερικό τουρισμό, σε μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι πέρσι την ίδια εποχή.

 

Αναβάλλεται τελικά για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο η παράδοση του κτηρίου της νέας Δημοτικής Αγοράς Λάρνακας στον δήμο της πόλης. Πρόκειται για την τρίτη μετάθεση της παράδοσης του έργου των έξι περίπου εκατομμυρίων ευρώ στον δήμο, γεγονός που δεν αφήνει ικανοποιημένους ούτε τον δήμαρχο Αντρέα Βύρα ούτε και το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Η 13η διάλεξη του Ζηνώνειου Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Λάρνακα, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 7.00 το βράδυ με θέμα «Τι σημαίνει πολιτιστική κληρονομιά». Εισηγήτρια η Άννα Μαραγκού, Αρχαιολόγος, Ιστορικός Τέχνης.

Send this to a friend