Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Πρόεδρος ΠΟΒΕΚ Λάρνακας: “Ας είναι το τελευταίο «ξεκλείδωμα»…” (φώτο)
Πρόεδρος ΠΟΒΕΚ Λάρνακας: “Ας είναι το τελευταίο «ξεκλείδωμα»…” (φώτο)

Πρόεδρος ΠΟΒΕΚ Λάρνακας: “Ας είναι το τελευταίο «ξεκλείδωμα»…” (φώτο)

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Με την ελπίδα αυτό να είναι το τελευταίο «ξεκλείδωμα» από την πανδημία, οι καταστηματάρχες και οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής και χώρων εστίασης ανέβασαν ρολά από σήμερα το πρωί σε Λάρνακα και ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν «μουδιασμένη», κάτι που ήταν αναμενόμενο, καθότι την δεδομένη στιγμή, μετά από το lockdown, οι προτεραιότητες του κόσμου δεν είναι τα ψώνια. «Κίνηση δεν υπάρχει στα καταστήματα και αυτό ήταν κάτι που το περιμέναμε, αφού η έγνοια του κόσμου αυτές τις μέρες είναι τα εμβόλια και τα rapid test», δήλωσε στο LarnakaOnline ο πρόεδρος της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας Κυριάκος Αμπίζας.

Στη Λάρνακα, κάποιοι καταστηματάρχες ενδεχομένως να μην ανοίξουν μετά το τρίτο lockdown, αφού ορισμένες επιχειρήσεις έχουν κυριολεκτικά «γονατίσει» εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοιός.

Ο κ.Αμπίζας ανέφερε ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τους καταστηματάρχες είναι το θέμα των ενοικίων, αφού ουδείς από τους ενοικιαστές έχουν βοηθηθεί σ’ αυτό το ζήτημα, ούτε το κράτος ήλθε αρωγός. Η ίδια περίπου εικόνα, με άδειους δρόμους, παρατηρήθηκε χθες και στο κέντρο του Παραλιμνίου.

Η πρόεδρος των καταστηματαρχών Κούλα Γούμενου δήλωσε ότι όλα τα καταστήματα στο Παραλίμνι έχουν ανοίξει, με ειδικές προσφορές και με καινούργιο εμπόρευμα. Αντίθετα, δεν έχουν ανοίξει ακόμα τα εμπορικά καταστήματα στον Πρωταρά, προφανώς λόγω της μειωμένης τουριστικής κίνησης από το εξωτερικό. Εκφράζεται, όμως, η αισιοδοξία πως μέχρι τον επόμενο μήνα, και τα καταστήματα στον Πρωταρά θα επαναλειτουργήσουν, καθότι μέχρι τότε προβλέπεται να υπάρξει πιο αυξημένη ροή ξένων επισκεπτών.

Οι πρώτες ξαπλώστρες

———————————

Από το πρωί, συνεργεία των Δήμων Λάρνακας, Αγ. Νάπας και Παραλιμνίου ξεκίνησαν την τοποθέτηση ξαπλώστρων και ομπρελών στις παραλίες, γεγονός που ουσιαστικά μεταφράζεται με την έναρξη της νέας καλοκαιρινής περιόδου. Η κίνηση στις παραλίες της Λάρνακας και της ελεύθερης Αμμοχώστου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη κατά το περασμένο Σαββατοκύριακο, κυρίως από ντόπιο τουρισμό, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν.

Οι ενδείξεις που υπάρχουν είναι πως από τον Ιούνιο και μετέπειτα θα παρατηρηθεί αυξημένη επισκεψιμότητα και από τον εξωτερικό τουρισμό, σε μεγαλύτερους αριθμούς απ’ ότι πέρσι την ίδια εποχή. Το γεγονός, δε, ότι πλέον επιτρέπεται σε Κύπριους να επισκέπτονται ξενοδοχεία στα τουριστικά θέρετρα του νησιού, αυτό αναμένεται να ωφελήσει περισσότερο τις μονάδες της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Τις προετοιμασίες τους για να υποδεχθούν ξανά κόσμο ξεκίνησαν και οι ιδιοκτήτες χώρων εστίασης, κέντρων αναψυχής κι εστιατορίων, με την ευχή η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της Κύπρου να έχει συνέχεια καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.

Send this to a friend