Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυτό είναι το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας από σήμερα για τους ελέγχους
Αυτό είναι το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας από σήμερα για τους ελέγχους

Αυτό είναι το σχέδιο δράσης της Αστυνομίας από σήμερα για τους ελέγχους

Η ηγεσία της δύναμης κατήρτισε σχέδιο δράσης στη βάση του νέου διατάγματος που τίθεται ισχύ στις 5 αύριο το πρωί. Οι αστυνομικοί θα ελέγχουν εάν οι πολίτες έχουν το απαραίτητο safe pass.

Σε συνεργασία με λειτουργούς του Υφυπουργείου Τουρισμού η αστυνομία έχει αρμοδιότητα να προβαίνει σε ελέγχους σε χώρους εστίασης όπως εστιατόρια ταβέρνες καφετέριες μπυραρίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν τηρούνται τα μέτρα…

Συγκεκριμένα τα μέλη της δύναμης που θα μπαίνουν στους χώρους εστίασης θα ζητούν από τους πολίτες είτε:
Πιστοποιητικό εμβολιασμού τουλάχιστον με μια δόση και αφού έχει παρέλθει διάστημα 3 εβδομάδων.
Αποδεικτικό με αρνητικό τεστ PCR ή ραπιτ τεστ με ισχύ 72 ωρών
Αποδεικτικό ότι έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 6 μήνες.

Ως αποδεικτικό για αρνητικό τεστ, θα δέχονται είτε το έντυπο που εκδίδεται στα σημεία δειγματοληψίας, είτε το γραπτό μήνυμα. Θα ελέγχονται οι πολίτες άνω των 12 ετών.

Επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με πληροφορίες είναι να υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί, οι οποίοι θα κινούνται σε εστιατόρια καφετέριες και ταβέρνες με πολιτικά ρούχα ωστόσο δεδομένο είναι ότι θα υπάρχουν και ένστολοι…Κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συζητήθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με την ηγεσία και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Επαρχιών…

Χώροι και υποστατικά τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της αστυνομίας είναι θρησκευτικοί χώροι λατρείας χώροι όπου διεξάγονται δείπνα – γεύματα και άλλες εκδηλώσεις που αφορούν γάμους και βαφτίσεις σε χώρους εστίασης λειτουργία καζίνο και πρακτορεία στοιχημάτων.

Γυμναστήρια και ξενοδοχεία θα ελέγχονται από λειτουργούς των αρμόδιων υπηρεσιών. Την ίδια ώρα, η αστυνομία θα συνεχίσει τους ελέγχους για τις συναθροίσεις και τη χρήση προστατευτικής μάσκας. Στους δρόμους του νησιού θα βρίσκονται και κατά την διάρκεια της νύχτας τα περίπολα για έλεγχο της τήρησης του μέτρου της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας, η οποία θα αρχίζει στις 11.

Πηγή: Αlphanews

Send this to a friend