Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας άρχισε την καταπολέμηση των τρωκτικών
Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας άρχισε την καταπολέμηση των τρωκτικών

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας άρχισε την καταπολέμηση των τρωκτικών

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Οργανωμένη εκστρατεία καταπολέμησης των τρωκτικών ξεκίνησε στη Λάρνακα. Στο πλαίσιο της εκστρατείας, άρχισε η τοποθέτηση δολωματικών σταθμών σε περιοχές που παρουσιάζουν αυξημένο πρόβλημα με την παρουσία τρωκτικών, ενώ οι έλεγχοι της δημοτικής υγειονομικής υπηρεσίας γίνονται πια επί καθημερινής βάσης.

Η εκστρατεία, η οποία αναμένεται να εντατικοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινής μήνες, λαμβάνει χώρα τόσο εντός της πόλης, όσο και περιμετρικά των δημοτικών ορίων. Ήδη, πέραν των δύο χιλιάδων δολωματικών σταθμών έχουν στηθεί σε διάφορες τοποθεσίες, την ίδια ώρα που οι τοπικές αρχές απευθύνουν δημόσια έκκληση προς τους δημότες όπως συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσε ότι συνεργείο της υγειονομικής υπηρεσίας, κατάλληλα καταρτισμένο κι εξοπλισμένο, ξεκίνησε να προβαίνει καθημερινά στην τοποθέτηση και στον έλεγχο δολωματικών σταθμών εντός των δημοτικών ορίων της πόλης και περιμετρικά των ορίων του δήμου.

Επιπρόσθετα των ελέγχων ρουτίνας, το συγκεκριμένο συνεργείο προβαίνει τρεις φορές το χρόνο σε στοχευμένες εκστρατείες καταπολέμησης των τρωκτικών σε συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές για προστασία της δημόσιας υγείας.

Στο Δήμο Λάρνακας υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 2.300 δολωματικοί σταθμοί. «Οι δημότες καλούνται όπως συμβάλουν στην προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας για να διατηρηθεί η πόλη καθαρή και απαλλαγμένη από τα τρωκτικά, προβαίνοντας στον καθαρισμό της αυλής, του οικοπέδoυ ή της ακατοίκητης – εγκαταλειμμένης ιδιοκτησίας τους και απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και τα σκύβαλα σε εγκεκριμένους χώρους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του δήμου.

Επιπρόσθετα, ο Δήμος Λάρνακας εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία, ενημερώνει γραπτώς τους εμπλεκομένους δημότες για τις ευθύνες τους και λαμβάνει δικαστικά μέτρα ή επιβάλλει εξώδικα πρόστιμα εναντίον όσων δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις.

Παράλληλα, ο Δήμος Λάρνακας προβαίνει σε εκστρατείες καθαρισμού δημόσιων και ιδιωτικών χώρων (ακατοίκητων οικιών, οικοπέδων, δρόμων, πεζοδρομίων, πάρκων, παραλιών κτλ) καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ειδικά όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε μια προσπάθεια ν’ αμβλυνθεί το πρόβλημα με τα τρωκτικά.

 

 

Send this to a friend